ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Stagiu cotizare somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pe data de 3 decembrie am fost la Ajofm si mi s-a spus ca stagiul se considera de la data depunerii cererii (adica 3 dec.) si nu am dreptul la somaj, deoarece in perioada 3 decembrie 2011 - 3 decembrie 2013 nu mai exista 12 luni de stagiu (timpul trecut de la 1 noiembrie este pierdut din stagiu). Eu detin stagiul din trei contracte diferite ( 9 luni, 2 luni si 1 luna) pe perioada determinata in intervalul 1 noiembrie 2011 - 1 noiembrie 2013, deoarece exista perioade in care firma nu a platit cotizatiile la stat .
La data de 7 noiembrie nu aveam inca platita contributia la somaj pentru luna octombrie 2013, deci nu aveam stagiu dovedit de 12 luni in ultimele 24 de luni, asa ca am asteptat data de 25 noiembrie pentru a primi documentele de la firma si de la Ajofm din judetul unde am lucrat.
Este corect sa pierd dreptul la indemnizatia de somaj, conform articolului din legea 76 in care scrie ca stagiul de 12 luni in ultimele 24 de luni se considera de la data premergatoare prezentarii la Ajofm si nu de la data incetarii contractului?

Adaugata in: Somaj
Popescu Paul
 User  Popescu Paul
a intrebat la 04 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Dec. 2013
Stagiul de cotizare se calculeaza de la data inregistrarii cererii, nu a incetarii contractului de munca. Perioada de referinta in cazul dvs este 3 decembrie 2011 - 3 decembrie 2013, timp in care ar trebui sa existe minim 12 luni lucrate cu norma intreaga. Daca nu exista acest stagiu in intervalul mentionat atunci intr-adevar nu aveti dreptu la indemnizatie de somaj. Chiar in legea somajului este prevazut acest lucru.

ART. 34 - Legea 76/2003 cu modificarile si completarile ulterioare
(1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii; [...]

Strans legat de data incetarii contractului este termenul de depunere a cererii si acordare a indemnizatiei de somaj odata ce se aproba dosarul.

ART. 38
(1) Indemnizatia de somaj se acorda persoanelor prevazute la art. 17, la cerere, dupa caz, de la data:
a) incetarii raporturilor de munca; [...]

(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 zile de la aceasta data.
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevazut la alin. (3) este termen de decadere din drepturi.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024