ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendarea indemnizației de șomaj după 2ani ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ,
Încerc de câteva zile sa caut soluția corecta pt situația următoare in care ma aflu .In 15.052013 am fost disponibilizata si am intrat in șomaj timp de 12 luni .Luna XI -2015 primesc notificare de la AJOFM Bv prin care sunt somată sa restitui suma încasată pe toată perioada șomajului întrucât dosarul meu a fost suspendat in baza ART 47din legea76/2002 -indemnizație acordată necuvenit ART 5(IV)34(1)b din legea 76/2002 .
Este adevărat am avut venituri din dobânzi dar necunoscând legea îmi recunosc vina in schimb eu nu înțeleg de ce atât de târziu se face notificarea ,tocmai pt a atrage după sine plata la penalități ,dobânzi etc .
Nu exista un termen (limita)legal in care sa suspenzi dosarul si sa ii fie comunicat persoanei in cauza ?de ce după doi ani jumătate ma înștiințează cu atât mai mult cu cât legea a suferit modificări si veniturile din dobânzi nu mai sunt cuprinse .
In speranța ca voi primi un punct de vedere cât mai corect ,va mulțumesc !

Nineacă Mirela
 User  Nineacă Mirela
a intrebat la 27 Nov. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 27 Nov. 2015
Agentiile pentru ocuparea fortei de munca emit titluri executorii angajatilor aflati in situatia de la art. 76 alin. (2) din lege la data luarii la cunostinta despre faptul illicit.
"Termenul general de prescriptie legal" din cuprinsul art. 47 alin. (2) din Legea nr. 76/2002 este termenul de 3 ani prevazut de art. 3 alin. (1) din Decretul nr. 167/1958 privitor la prescriptia extinctiva, respectiv art. 2.517 din Codul civil.
Prescriptia incepe sa curga de la data cand obligatia devine exigibila si debitorul trebuia astfel s-o execute, daca prin lege nu se prevede altfel.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024