ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

adeverinta de vechime si decizia de incetare a CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
Mi-am dat demisia de la fostul loc de munca si dupa ce a trecut perioada de preaviz am primit decizia de incetare a CIM si adeverinta de vechime. Eu am efectuat doar jumatate din perioada de preaviz, deoarece am prins un post mai bun. Ce vreau eu sa va intreb ....imi apare pe adeverinta ca am absente nemotivate intre perioada de...si de...(exact durata de 2 saptamani, ultimile neefectuate din preaviz ) dar nu este mentionat ca pe durata preavizului am absentat nemotivat. Nu ar trebui sa se specifice ca pe durata preavizului am absentat nemotivat? deoarece din ce este scris pe adevernta reiese ca si cum as fi lipsit din timpul programului de lucru, cu toate ca nu este asa. Si ce se poate face in acest caz? Va multumesc.

Loredana Lore
 User  Loredana Lore
a intrebat la 13 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Loredana Lore
 User Loredana Lore
a raspuns userului adriana iancu la 17 Feb. 2015
Am inteles, dar nu trebuia specificat faptul ca absentele nemotivate au fost pe durata preavizului? Este mentionata doar perioada....de la.....pana la... Va multumesc mult pentru raspuns.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 15 Feb. 2015
Codul muncii stabileste expres ca pe durata preavizului contractul individual de munca produce aceleasi efecte ca si pana acum. Prin urmare, angajatul are obligatia de presta munca tot 8 ore pe zi, iar angajatorul este obligat sa-i plateasca salariul. Exista posibilitatea ca angajatorul acorde facilitatea de a lucra mai putine ore pe zi, insa potrivit legii nu are aceasta obligatie.Aceasta prevedere era specificata in Contractul colectiv de munca la nivel national, dar acesta a fost denuntat.
Este obligatoriu ca pe adeverinta de vechime eliberata la incetarea contractului individual de munca sa fie specificate absentele nemotivate.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024