ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Problema acordare spor de vechime


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Odata cu marirea salariului minim garantat pe economie de la 1 ianuarie 2015, la 975 de lei a aparut o problema in ce ma priveste. Dupa explicatiile pe care le-am primit de la contabilul institutiei la care sunt angajat, din 2010, sporul de vechime este inglobat in salariul brut. Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine...Cum se face ca eu, angajat cu 14 ani vechime, in cartea de munca, in septembrie implinesc 15 ani vechime, am un salariu de 975 de lei BRUT, fara nici un alt spor? Sporul meu aferent vechimii pe care o am in campul muncii, unde este? Cum se calculeaza? Va multumesc mult!

Claudiu Vlasceanu
 User  Claudiu Vlasceanu
a intrebat la 09 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Claudia Halmagean
 User Claudia Halmagean
a raspuns la intrebare la 12 Feb. 2015
Buna ziua,
se pare ca sunteti angajat intr-o institutie de stat. Va rog sa spuneti pe ce post sunteti angajat, ca sa va pot explica cum sta treaba. Aveti studii superioare? Din ce am vazut, se pare ca explicatia contabilului este buna.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Toader
 User Mihaela Toader
a raspuns userului adriana iancu la 10 Feb. 2015
Buna ziua.Vreau sa va spun ca si noi suntem in tot situatia dumneavoastra si noi i am dat in judecata si acuma asteptam sa vedem ce se intampla.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Claudiu Vlasceanu
 User Claudiu Vlasceanu
a raspuns userului adriana iancu la 10 Feb. 2015
Fara indoiala ca sporul de vechime se acorda in institutia la care sunt angajat. Problema pe care nu o inteleg este o lege din 2010, 284 parca, sper sa nu gresesc, la care tot face referire contabilul institutiei noastre si care stipuleaza ca de la aceea data, sporul de vechime este absorbit in salariul brut. Imi ofera niste explicatii pe care din pacate eu nu le inteleg...pentru mine lucrurile sunt simple, nu stiu in schimb daca si judec corect, lucru pe care va rog sa mi-l spuneti dvs. Daca din 975 lei brut , cat am la ora asta eu salar, scad sporul de vechime aferent celor 14 ani de vechime pe care-i am in campul muncii, nu rezulta ca am un salariu sub limita salariului minim brut garantat la acest moment in Romanaia, ceea ce inseamna ca este ilegal? Cum se poate interpreta altfel?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Feb. 2015
Dreptul la sporul de vechime nu este un drept consacrat de lege. De aceea din 2011, dupa intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii angajatorul are obligatia sa-l acorde numai daca a fost stabilit prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin contractul individual de munca.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu Marius Ion alexei delimart Ioana Popa G Stancu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024