ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calcul salariu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajat de pe 13 ianuarie, salariul de incadrare fiind de 720 ron (ziua de plata fiind 20 a lunii). Pana la aceasta data a lunii urmatoare am acumulat 320 ore. Cat ar trebui sa i-au in mana net si cum se calculeaza? Norma saptamanala este de 40 ore, lucrez in ture 24 cu 48 si s-au acumulat ore in plus. Cum se calculeaza si cum se face plata? Va multumesc.

Adaugata in: Studii de caz Nu
Mihaela Zaharia
 User  Mihaela Zaharia
a intrebat la 20 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Bunta
 User Mariana Bunta (Sef Birou Resurse Umane, S.C. L&B Grup S.R.L. Timisoara)
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Feb. 2013
Daca e angajata din 13 ian. 2013, salariul este corect... Salariul minim pe economie s-a modificat cu 01 feb. 2013, iar cu aceasta data ar trebui sa i se mareasca salariul de la 720 la 750...

In rest, e clar ca acolo ceva nu este in regula cu timpul ei de lucru...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Feb. 2013
In primul rand salariul nu este corect. Daca sunteti incadrat cu norma intreaga, salariul de incadrare nu trebuie sa se incadreze sub minimul brut pe economie, respectiv 750 lei brut pentru norma intreaga lunara.

Salariul se plateste retroactiv, in luna in curs pentru luna anterioare. Deci daca sunteti angajata din 13 ianuarie salariul pentru luna aceasta ar trebui sa il primiti pe data de 20 februarie, adica astazi, cf. datei stabilite prin contract. Veti primi salariul corespunzator perioadei lucrate in luna februarie, in perioada 13 - 31.01, adica pentru 15 zile din luna lucrate efectiv.
Pentru luna februarie salariul il primiti in martie, si tot asa.

Ceva nu este bine cu acel numar de ore, insa. Sunt enorm de multe. Daca aveti ore suplimentare, ele se compenseaza fie cu timp liber corespunzator acordat in urmatoarele 60 de zile fie in cu spor la salariul corespunzator perioadei lucrate, de minim 75% cf. Codului muncii.

Turele acelea nu sunt in regula. Ar trebui sa aveti pauza de 24 de ore dupa un program de 12 ore. Faceti o sesizare catre ITM, angajatorul incalca niste prevederi si nu este in regula. Vi se pune in pericol sanatatea si trebuie sa va asigurati ca acele ore suplimentare se compenseaza. Mai mult, ele nu se efectueza fara acordul dvs, deci angajatorul nu va poate obliga. Numai daca este vorba de forta majora sau accidente nu vi se solicita acordul pentru ore suplimentare.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024