ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

calcul salariu lunar brut pentru CIM cu timp partial determinata + detalii?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
as dori sa stiu, daca exista posibilitatea, ca prin intermediul unui CIM partial, sa angajez o persoana in 13 firme si ce salariu brut trebuie sa trec eu pe fiecare contract, tinand cont ca ma raportez la viitorul salariu minim, cel de 1050 ron (ce va fi activ de la 1 iulie).
Asadar:
- pentru 1 firma va lucra 25 de ore saptamanal = 100 ore pe luna. Ce salariu brut, raportat la 1050, trebuie sa ii trec in CIM pentru acest nr de ore?
- pt a 2, a 3a si a 4a firma va lucra 2 ore/sapt = 8 ore pe luna. Ce salariu brut, raportat la 1050, trebuie sa ii trec in CIM pentru acest nr de ore?
- pentru firmele 5-13 va lucra 1 ora/saptamana=4 ore pe luna.Ce salariu brut, raportat la 1050, trebuie sa ii trec in CIM pentru acest nr de ore?
De asemenea, va rog sa imi confirmati, daca intr-un CIM cu timp partial, zilele de concediu nu se mai calculeaza in concordanta cu orele muncite? Eu am inteles ca ii pot trece minim 20 de zile CO
De asemenea, ca nr de zile de proba, neavand functie de conducere si fiind un CIM cu timp partial pe perioada determinata, ce perioada de proba ar trebui sa scriu?
As mai vrea sa stiu si daca am inteles corect: un salariat cu CIM partial nu va beneficia de deducere?
In afara de detaliile de mai sus si ca mai trebuie sa specific ca nu va efectua ore suplimentare (doar in caz de forta majora) si sa mentionez repartitia orara + locatia, ce ar trebui sa mai stiu despre un CIM cu timp partial pe perioada determinata?

multumesc anticipat si astept raspunsul Dvs. pentru a putea da drumul la contracte

Lelia Iancu
 User  Lelia Iancu
a intrebat la 29 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Mai. 2015
Salariul de incadrare trebuie sa respecte nivelul minim pe economie stabilit la nivel de tara prin HG. Pentru anul 2015 salariul minim brut este prevazut in HG 1.091/2015

Art. 1
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2015, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 975 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore in medie pe luna in anul 2015, reprezentand 5,781 lei/ora.
(2) Incepand cu data de 1 iulie 2015, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 1.050 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore in medie pe luna in anul 2015, reprezentand 6,225 lei/ora.

CO anual este acelasi pentru salariatul cu norma partiala si cel cu norma intreaga. Pentru fiecare contract salariatul in discutie are dreptul la minim 20 de zile de CO anual.

Perioada de proba este stabilita in Codul muncii, in durata maxima.

Art. 85
Salariatul incadrat cu contract individual de munca pe durata determinata poate fi supus unei perioade de proba, care nu va depasi:
a) 5 zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mica de 3 luni;
b) 15 zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca cuprinsa intre 3 si 6 luni;
c) 30 de zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucratoare in cazul salariatilor incadrati in functii de conducere, pentru o durata a contractului individual de munca mai mare de 6 luni.

Numai pentru unul din contracte salariatul va beneficia de deducere personala, cel pentru care salariatul va declara functia de baza. Totodata, pentru functia de baza nu se vor acorda nici tichete de masa. Daca doua sau mai multe contrate sunt incheiate cu acelasi angajator (aceeasi firma) CO se vor acorda simultan pe toate contractele.

Tot ce trebuie sa stiti despre CIM pe perioada determinata gasiti in Codul muncii la Capitolul VI - Contractul individual de munca pe durata determinata, articolele 82 - 87


Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024