ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cand se plateste concediul de odihna in cazul hotararilor judecatoresti


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cazul unui litigiu de munca castigat de catre angajat, in care in hotararea judecatoaresca se precizeaza ca angajatorul este obligat la plata despagubirilor egale cu salariile majorate si reactualizate, calculate la data deciziei de incetare a CIM pana la data reangajarii efective, precum si la plata celorlalte drepturi banesti, conform CCM.
Angajatul a solicitat prin intermediul unui birou executor judecatoaresc o suma de bani ce reprezenta despagubiri egale cu salariile neacordate, calculate la data reintegrarii, in valoare majorata si reactualizata in urma coeficientului de inflatie.
Angajatul a considerat ca in urma horararii judecatoresti de reintegrare in munca, este in acest moment angajat al societatii si nu poate solicita si plata zilelor de concediu neefectuat in perioada respectiva., conform legislatia plata zilelor de concediu neefectuat se face doar la incetarea contractului de munca.
Angajatorul emite o decizie de reincadrare, in aceeasi zi emite si un preaviz in care anunta angajatul ca datorita conditiilor financiare precare desfiinteaza postul respectiv. Angajatul este anuntat ca are un preaviz de 20 zile, timp in care nu trebuie sa se prezinte la serviciu, toate drepturiile cuvenite fiindu-i platite.
La finalul termenului de preaviz angajatorul refuza sa plateasca zilele de concediu neefectuat . Cum este legal in acest caz ?

Letitia Fratila
 User  Letitia Fratila
a intrebat la 24 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 24 Sep. 2014
In aceste situatii angajatorul datoreaza salariatului drepturile salariale si celelalte drepturi de care ar fi beneficiat acesta daca nu ar fi intervenit concedierea, prevazute legal sau stabilite contractual.
Salariatului i se cuvin ca urmare a reintegrarii inclusiv indemnizatia de concediu de odihna de care ar fi beneficiat daca nu ar fi fost concediat.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024