ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Decizie medicala asupra capacitatii de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Avem un angajat care a fost in concediu medical iar in urma expertizei medicale am primit un exemplar din decizia medicala asupra capacitatii de munca in care se specifica: Deficienta functionala -Medie; Capacitatea de munca -"Pierduta cel putin jumatate si Gradul de invaliditate 3 (trei). Un exemplar din decizia medicala asupra capacitatii de munca urmeaza sa o depuna si la casa de pensii. Avand in vedere cele mentionate mai sus, cum procedam pana i se elibereaza decizia de pensionare tinand cont ca nu avem in statul de functiuni un post care sa-i asigure conditii de munca in baza deciziei medicale sus mentionate.
Multumesc.


Florentina Simionescu
 User  Florentina Simionescu
a intrebat la 23 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 23 Sep. 2014
Art. 64 Codul muncii

(1) ?n cazul ?n care concedierea se dispune pentru motivele prevăzute la art. 61 lit. c) şi d), precum şi ?n cazul ?n care contractul individual de muncă a ?ncetat de drept ?n temeiul art. 56 alin. (1) lit. e), angajatorul are obligaţia de a-i propune salariatului alte locuri de muncă vacante ?n unitate, compatibile cu pregătirea profesională sau, după caz, cu capacitatea de muncă stabilită de medicul de medicină a muncii.

(2) ?n situaţia ?n care angajatorul nu dispune de locuri de muncă vacante potrivit alin. (1), acesta are obligaţia de a solicita sprijinul agenţiei teritoriale de ocupare a forţei de muncă ?n vederea redistribuirii salariatului, corespunzător pregătirii profesionale şi/sau, după caz, capacităţii de muncă stabilite de medicul de medicină a muncii.

(3) Salariatul are la dispoziţie un termen de 3 zile lucrătoare de la comunicarea angajatorului, conform prevederilor alin. (1), pentru a-şi manifesta ?n scris consimţăm?ntul cu privire la noul loc de muncă oferit.

(4) ?n cazul ?n care salariatul nu ?şi manifestă consimţăm?ntul ?n termenul prevăzut la alin. (3), precum şi după notificarea cazului către agenţia teritorială de ocupare a forţei de muncă conform alin. (2), angajatorul poate dispune concedierea salariatului.

(5) ?n cazul concedierii pentru motivul prevăzut la art. 61 lit. c) salariatul beneficiază de o compensaţie, ?n condiţiile stabilite ?n contractul colectiv de muncă aplicabil sau ?n contractul individual de muncă, după caz.
Ratiunea textului este de a-i proteja pe salariatii ce urmeaza sa fie concediati pentru inaptitudine fizica . In aceasta situatie angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, iar in lipsa acestora , de a solicita sprijinul agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca in vederea redistruibuirii celui in cauza, anterior incetarii contractului individual de munca.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florentina Simionescu
 User Florentina Simionescu
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Sep. 2014
Anterior incetarii raportului de munca in baza art 61 c) din Codul muncii republicat trebuie inaintata o adresa catre AJOFM?
In adresa respectiva sa se specifice ca nu avem in statul de functiuni un post corespunzator gradului de invaliditate mentionat.
Multumesc,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Sep. 2014
Puteti, daca el a revenit din concediu medical, sa dispuneti incetarea raportului de munca in baza art. 61 c) din Codul muncii republicat, cu acordarea unui preaviz de minim 20 de zile lucratoare. Insa, dat fiind faptul ca a fost incadrat in grad de invaliditate 3, el nu poate cu lucra program normal, ceea ce inseamna ca va trebui sa ii modificati norma de lucru la maxim 4 ore pe zi, cu modificarea corespunzatoare a salariului, daca doriti sa modificati si acest element. Daca ramane in continuare cu 8 ore program ar putea pierde incadrarea in grad.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024