ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

doar o fisa de evaluare la dosarul de inscriere la examenul de promovare in grad


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
In august 2011 am fost eliberata din functia publica, desi ma aflam in concediu medical si eram insarcinata. Am dat in judecata institutia.
In noiembrie 2011 am nascut, iar in februarie 2012 am intrat in concediu crestere copil unde am optat pentru perioada de 2 ani deoarece nu aveam un loc de munca la care sa ma intorc. In acest timp procesul cu institutia a ajuns cu recursul la Inalta Curte unde in ianuarie 2013 s-a pronuntat decizia definitiva si irevocabila. Instanta a anulat ordinul de eliberare din functie si a obligat institutia la repunerea mea in functia avuta.
Am obtinut certificatul de grefa pe care l-am depus la institutia cu care avusesem litigiul cerand punerea in aplicare a deciziei. Astfel mi-a fost oferit un post i si in februarie 2013 m-am reintors la serviciu intrerupand concediul de crestere copil.
Acum in 2014 se da examen pentru promovare in grad, dar conform legii functionarului public trebuie sa depui la dosar printre alte acte si evaluarile pe ultimii 2 ani calendaristici. Pentru anul 2013 am evaluare , dar pentru 2012 imi lipseste evaluarea datorita situatiei mai sus expusa.
Exista vreo posibilitate ca institutia sa imi permita sa ma inscriu la examen cu o singura fisa de evaluare respectiv cea pe anul 2013? Ar putea fi luata in considerare fisa de evaluare din anul 2011, sau orice alta posibilitate pe care o vedeti dvs.
Va multumesc anticipat.

Cosmina Sovagau
 User  Cosmina Sovagau
a intrebat la 28 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Claudia Halmagean
 User Claudia Halmagean
a raspuns la intrebare la 05 Mai. 2014
D-na Ioana Popa, aveti grija ca articolele din legea 188/1999 pe care le-ati scris, nu mai sunt in forma aceasta. Sunt modificate. De cand a intrat in vigoare legea 284/2010, nu mia exista trepte de salarizare.

Pe langa legea mentionata mai sus, cu art 65 si 66, mai e si HG 611/2008 actualizata, cap IV, sectiunea a 2-a - promovarea in grad profesional.
Oricum se specifica faptul ca treb sa ai vechime pe gradul profesional de pe are promoveaza de cel putin 3 ani si si sa aiba calificativul cel putin "bine" la evauarea anuala din ultimii 2 ani.
Atat timp cat nu ati lucrat, nu va poate face raport de evaluare a performantelor individuale, chiar daca ati castigat in instanta reincadrarea. Asa ca aveti doar pe 2013 raport de evaluare, mai treb sa asteptati si 2014, abia anul viitor va puteti inscrie, daca indepliniti conditiile de mai sus. daca anul pt anul acesta va va da ""satisfacator, nu va puteti inscrie pt promovare. Dar veti putea contesta calificativul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ion Stoica
 User Ion Stoica
a raspuns la intrebare la 29 Apr. 2014
Buna ziua,

Sunt in aceeasi situatie ca dv. Ba mai mult , nu am incasat salariile castigate in instanta. Le primesc esalonat. Dumneavoastra ati gasit intelegere? Numele meu este de ,,imprumut'' pe forum. M-ar ajuta mult o recomandare ceva.
Cu respect.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Apr. 2014
Institutia trebuie sa respecte legea in vigoare, altfel se va ajunge la anularea concursului si tot veti pierde. Cat timp nu sunt indeplinite toate conditiile prevazute de lege pentru a putea fi promovata, aceasta nu poate avea loc.

Art. 65
(1) Examenul de promovare in gradul profesional se organizeaza de autoritatea sau institutia publica, cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in limita functiilor publice rezervate promovarii, cu incadrarea in fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la examenul de promovare in gradul profesional imediat superior celui detinut, functionarul public trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa aiba cel putin 4 ani vechime in gradul profesional al functiei publice din care promoveaza;
b) sa aiba cel putin 2 ani vechime in treapta de salarizare din care avanseaza;
c) sa fi obtinut cel putin calificativul ?bine? la evaluarea performantelor individuale in ultimii 2 ani;
d) sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi.
(3) Functionarii publici care nu indeplinesc conditiile de vechime prevazute pentru promovarea in gradul profesional imediat superior celui detinut pot participa la concursul organizat, in conditiile legii, in vederea promovarii rapide in functia publica.

Art. 66
Pentru a participa la concursul de promovare intr-o functie publica de conducere, functionarii publici trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa fie absolventi de masterat sau de studii postuniversitare in domeniul administratiei publice, management sau in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice;
b) sa fie numiti intr-o functie publica din clasa I;
c) sa indeplineasca cerintele specifice prevazute in fisa postului;
d) sa indeplineasca conditiile prevazute la art. 57 alin. (6);
e) sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024