ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

E legal sa existe un anunt de angajare pentru postul pe care il ocup in prezent?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am descoperit un anunt dat saptamana trecuta pentru postul pe care il ocup in prezent. Nu am fost anuntata, nu mi s-a dat preaviz, este legal sa fie dat acest anunt, chiar in timp ce o persoana ocupa postul si nu este in preaviz? Precizez ca lucrez de aproape un an la aceasta firma, perioada de proba a expirat deja. Multumesc frumos pentru raspuns!

Simona Nicolae
 User  Simona Nicolae
a intrebat la 13 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Simona Nicolae la 14 Ian. 2016
Conform prevederilor Codului muncii, demisia reprezinta actul unilateral de vointa al salariatului prin care acesta doreste incetarea raporturilor de munca cu angajatorul. Fiind vorba despre un act unilateral al salariatului, aceasta nu poate fi solicitata de catre angajator, salariatul neputand fi constrans sa aiba initiativa incetarii raporturilor de munca daca nu exista si vointa in acest sens.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Simona Nicolae
 User Simona Nicolae
a raspuns userului adriana iancu la 14 Ian. 2016
Am fost "invitata" astazi sa demisionez, lucru pe care nu am de ce sa il fac, nu am ce sa imi reprosez, mi-am indeplinit toate obligatiile contractuale. Este strict problema unuia dintre sefi, care in mod evident are ceva impotriva mea si vrea sa plec de la firma. Am trecut prin 3 discutii astazi cu diversi reprezentanti ai firmei, seful cu pricina, managerul de resurse umane si directorul cel mare; fiecare pe alt ton, evidente incercari de a ma presiona si a imi da demisia. Intr-un final, am ajuns de acord cu seful cel mare la intelegerea urmatoare: inchei de comun acord cu plata a doua salarii jumatate compensatie. Am fost rugata de catre managerul de resurse umane sa inaintez o cerere scrisa de mana in care sa precizez ca doresc incheierea contractului cu acordul partilor si sa solicit ca cele doua salarii si jumatate sa fie achitate in data incheierii contractului. Ma astept la orice din partea lor si as aprecia un raspuns la intrebarea daca aceasta cerere scrisa de mana de catre mine este metoda care se obisnuieste in aceste cazuri. Va multumesc frumos pentru raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Ian. 2016
Poate e o neintelegere, daca nu ati primit preaviz nu aveti de ce sa va faceti griji.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024