ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Fenomenul de mobbing in societatile cu capital privat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, cu siguranta ati mai primit aceasta intrebare , alt caz , desigur. Lucrez in cadrul unei firme de aproape 8 ani de zile. Acum doi ani au adus un coleg nou ( colaborator cum il numesc sefii din Italia ) care, desi nu este angajat al firmei din Romania , este in Italia angajat , sta aici si ne este sef abuziv . Ne da suprasarcini si el pleaca in deplasari prin tara , nimeni nu stie ce activitati face defapt , dar ne suna constant sa-i facem toata treaba, verificare mailului , oferte , comenzi. Ne pune sa folosim si aplicatia Whats'up in interes de serviciu . Acest individ a mai adus in firma o fata, o prietena a sa, sa lucreze cu noi, are un salariul nefondat si inegal in raport cu munca ei depusa, ea tine o mica parte din contabilitatea , ii tine acestui individ conta la firma lui personala in timpul orelor de lucru, sunt uniti, isi tin spatele si fac in asa fel incat eu sa fiu trasa la raspundere sau suprasolicitata cu sarcini care nu sunt in fisa postului meu . In aceasta firma sunt multe nereguli , atat la nivel managerial cat si la nivel de gestiune, igiena etc... Stiu ca toata lumea imi spune de dovezi dar , din pacate , nu pot aduna dovezi atata timp cat ei fac in asa fel incat sa nu lase urme, totul e un joc bine pus la punct de cei doi, se poarta aparent frumos si-ti arunca subtilitati tocmai ca sa nu poti demonstra abuzul psihic. Oricum am in plan sa-mi schimb locul de munca dar sunt atat de dezamagita de aceste nedreptati, de nepotisme si de faptul ca pe fata s-a ajuns la o situatie care cauzeaza stres si scaderea performantelor in activitatea desfasurata . Colega cand nu are chef nu raspunde la telefon la clienti, mi paseaza mie , daca eu fac la fel sunt trasa la raspundere . Am incercat sa discut cu sefii dar fara rezultat , colegul meu e cetatean italian ca si ei...se intelege.... ce ar fi de facut , va rog? Aici am scris in mare ca va dati seama cate ar fi in aproape 8 ani... va multumesc si le doresc tuturor din situatia mea multa sanatate si noroc sa nimeriti intr-un loc unde veti fi apreciat in baza efortului depus si atat !

Cristina Ciobanu
 User  Cristina Ciobanu
a intrebat la 20 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 20 Nov. 2014
Daca dumneavoastra considerati ca angajatorul va incalca drepturile prevazute de lege puteti face sesizare la Inspectia muncii.
Legea 108 / 1999 este cadrul legal de functionare a Inspectoratelor teritoriale a muncii. Acestea sunt organisme in a caror atributii intra controlarea angajatorului, in privinta respecatrii legislatiei muncii.
Inspectorii sunt obligati de lege sa respecte confidentialitatea oricarei reclamatii care semnaleaza nerespectarea prevederilor legale in domeniu si, de asemenea, sunt obligati sa nu dezvaluie faptul ca inspectia a fost efectuata ca urmare a unei reclamatii.


Alte intrebari despre Studii de caz

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa alexei delimart Viviana Serni Radu Anton Marius Ion George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024