ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Minus in gestiune


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este procedura in situatia:
- angajatul, gestionar, inceteaza contractul individual de munca (art.55 lit."b") incepand cu data de 01.07.2013.In urma inventarului facut la plecare, in prezenta lui, se constata ca are minus in gestiune.Dupa valorificarea inventarului (care a durat mai mult) rezulta un minus in gestiune de vreo 700 RON. El nu se mai prezinta munca (fostul loc de munca),dar isi cere garantia materiala constituita in perioada cat a fost salariat-gestionar.
Cum procedez in situatia data? Se emite decizie de imputare (minus in gestiune) in baza valorificarii inventarului, pe care o trimit cu confirmare de primire si ii virez diferenta de bani?
Va multumesc.

Rodica Sireteanu
 User  Rodica Sireteanu
a intrebat la 12 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Rodica Sireteanu la 15 Sep. 2013
Aveti nevoie de o notă de constatare şi evaluare a pagubei facuta anterior incetarii CIM
Art. 254 DIN CODUL MUNCII
(1) Salariaţii răspund patrimonial, ?n temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina şi ?n legătură cu munca lor.
(2) Salariaţii nu răspund de pagubele provocate de forţa majoră sau de alte cauze neprevăzute care nu puteau fi ?nlăturate şi nici de pagubele care se ?ncadrează ?n riscul normal al serviciului.
(3) ?n situaţia ?n care angajatorul constată că salariatul său a provocat o pagubă din vina şi ?n legătură cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o notă de constatare şi evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul părţilor, ?ntr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicării.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul părţilor, conform alin. (3) , nu poate fi mai mare dec?t echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Rodica Sireteanu
 User Rodica Sireteanu
a raspuns userului Georgeta Ganea la 15 Sep. 2013
Multumesc pt.raspuns,dar nu asta era intrebarea.Eu am intrebat care sunt formalitatile pe care le fac ca sa-i aduc la cunostinta ca nu va primi garantia integrala.O decizie de imputare,sau alt document?Sa nu uitam ca el nu mai este salariatul nostru.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 14 Sep. 2013
Art. 16 din Legea22 din 1969
Garantia in numerar si dobanda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cand paguba a fost acoperita in intregime. Organizatia socialista este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre Casa de Economii si Consemnatiuni in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.
In cazul transferarii gestionarului intr-o alta functie pentru care de asemenea se cere garantie, carnetul de consemnare in care au fost inscrise sumele depuse drept garantie va fi trecut la noul loc de munca, procedandu-se atunci cand este cazul, potrivit articolului 20.
Cand gestionarul a cauzat o paguba in gestiune la locul sau de munca si aceasta nu se acopera integral in termen de o luna de la obtinerea titlului executoriu definitiv, organizatia socialista se va despagubi din garantia in numerar constituita in favoarea sa.
In situatia in care sumele depuse drept garantie au fost ridicate, in intregime sau in parte, de organizatia socialista pentru a se despagubi, gestionarul este obligat sa reintregeasca garantia in numerar in rate lunare de 1/3 din salariul tarifar sau din castigul mediu lunar, dispozitiile articolului 13 aplicandu-se in mod corespunzator.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024