ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificare salariu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Care sunt pasi pentru inregistrare in Revisal la modificarea salariului? Ma intereseaza cand trebuie sa facem raportarea la ITM pentru modificarea salariului cu 01.01.2014 , dar cu un salariu de 1000 ron/luna?
Eu cred ca trebuie sa merg peContracte , Operatii contract, Modificare , iar la valoarea salariului sa scriu 1000 care sa-l inlocuiasca pe cel dinainte adica de 800. data la care se produce efectul cred sigur ca trebuie sa fie 01.01.2014, dupa care salvez.
Generez registru si-l transmit la ITM . Este bine sa-l raportez pe 30.12.2013?Va rog ajutati-ma daca se poate

Adaugata in: Studii de caz
Victoria Nicolae
 User  Victoria Nicolae
a intrebat la 29 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Victoria Nicolae
 User Victoria Nicolae
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Dec. 2013
Va mutumesc pentru ajutor
Am facut inclusive aceea minuta de instiintare si actul adtional si am si transmis.
Sarbatori fericite , un an nou cu sanatate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului victoria nicolae la 30 Dec. 2013
Nu, nu este gresit. Termenul de 19 zile este cel maxim, dar asta nu inseamna ca nu poate fi transmisa si mai devreme. La fel de bine o puteti trimite si dupa anul nou. Dar aveti grija la detaliile precizate. Pentru acel salariu de 1000 de lei introcmiti act aditional si nu decizie, este o negociere intre parti, valoarea lui fiind peste cea minima legala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Victoria Nicolae
 User Victoria Nicolae
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Dec. 2013
Va multumesc.
Daca decizia o intocmesc pe 30.12.2013 si specific ca salariu sa fie modificat incepand cu 01.01.2014 si o transmit pe 30.12.2013 la ITM este gresit?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Dec. 2013
Daca modificarea salariului de incadrare se face pentru un nivel mai mare decat cel prevazut prin HG atunci se incheie act aditional pentru ca in mod evident face obiectul unei negocieri intre parti. Prin hotarare de guvern se impune nivelul minim al salariului, dar valoarea de 1000 de lei este rezultatul unei negocieri interne. Actul aditional se opereaza in Revisal in 19 zile lucratoare de la data apartiei modificarii, adica de la 1 ianuarie 2014.

Nu aveti optiunea "Operatii contract" in Revisal, mergeti direct pe Contracte si acolo va apar optiunile, in bara de meniu. ati "Modificare" asa cum ati sugerat si dvs., introduceti noua valoare a salariului, data de la care modificarea produce efecte (de cand se aplica ea) si apoi salvati. Generati registrul si transmiteti catre ITM.

Pentru majorarea salariilor minime de la 800 la 850 de lei in baza HG publicate, se va intocmi decizie colectiva cu tabel nominal al salariatilor vizati, se da acestora spre semnare, iar operarea in Revisal se face in acelasi termen de 19 zile lucratoare, pentru ca la data depunerii declaratiilor salariatii sa figureze cu salariul nou incepand cu 1 ianuarie.

Daca angajatul are deja un salariu peste cel minim brut pe tara, modificarea nu se impune decat daca prin lege speciala sau CCM aplicabil sunt stabiliti anumiti coeficienti de ierarhizare aplicabili la nivelul unitatii. Altfel, salariile pot ramane neschimbate daca ele respecta deja nivelul celui minim brut pe tara.


Alte intrebari despre Studii de caz

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart George Andreescu Marius Ion violeta Georgescu adriana iancu Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024