ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Note justificative repetate, saptamanal...


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Intampin o problema destul de suparatoare. Biroul unde lucrez este specializat pe introducere date intr-o baza de date. Este normal ca la volumul de munca pe care il avem sa mai facem mici greseli care se corecteaza pe baza unui formular. Problema este ca pentru fiecare greseala pe care am efectuat-o eu cat si colegii mei, suntem pusi sa dam note justificative...
Intrebarea mea este: Acele "Note justificative" pot face obiectul unei cercetari disciplinare/sanctiuni, avand in vedere ca de ani de zile se fac rectificari la greseli dar, doar in ultimul timp suntem pusi sa facem Note justificative ?
Si inca o problema: cum pot demonstra comportamentul meu decent in societate, cand sunt acuzat de directiune (pe baza unor declaratii ale unor colegi "binevoitori") de comportament indecent ? Mentionez ca nu pot aduce martori...

Multumesc anticipat

Adaugata in: Studii de caz
Bbb Aaa
 User  Bbb Aaa
a intrebat la 12 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului bbb aaa la 20 Mai. 2013
Da, din ceea ce spuneti pare sa fie o situatie destul de dificila si cu putine, chiar zero solutii. Ce puteti face este sa va adresati instantei dupa ce primiti decizia de concediere, aveti un termen de contestare in cuprinsul ei de la data comunicarii.

Personal insa consider ca acest tip de greseli ar fi trebuit sa se incadreze la performante si nu la raspundere disciplinara. Dar cat timp la evaluare aveti FB atunci nu prea sta in picioare acesta acuzare disciplinara. Va ramane deci solutia contestarii in instna a deciziei de concediere disciplinara.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Bbb Aaa
 User Bbb Aaa
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Mai. 2013
In legatura cu primul raspuns: greselile sunt minore, datorate rapiditatii de introducere, neatentiei. Evaluarea performantelor este FB de ani de zile.

In legatura cu al doilea raspuns: martori nu pot aduce, pentru ca nimeni din colegi nu va depune declaratie pentru mine, toti "tremura" de frica sa nu intre in "colimator". De aceea nu pot aduce martori, ramane doar declaratia mea impotriva declaratiilor colegilor "binevoitori".

Va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mai. 2013
Cercetarea disciplinara se face pe baza unei proceduri clare, stabilite de lege, nu pe baza altor documente. Daca sunt foarte multe greseli se poate declansa o cercetare disciplinara, depinde ce procedura exista la nivel de unitate insa. Ele pot sta si la baza unei evaluari a performantelor si pot functiona in sustinerea unei concedieri pe acest motiv, impreuna cu evaluarea. Dar iarasi, trebuie vazute criteriile de evaluare stabilite de angajator si procedura la nivel de unitate.

Referitor la a doua intrebare, prin orice mijloace aveti, insa nu prea mi se pare corect sa vi se refuze dreptul de a veni cu martori. Pare sa fie putin abuziva procedura, poate n-ar strica sa faceti si o sesizare catre ITM.

Alte intrebari despre Studii de caz

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa Marius Ion George Andreescu alexei delimart Gratiela Petrescu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024