ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

nu-mi primesc banii pentru luna lucrata inainte de a-mi da demisia


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am gasit un nou loc de munca, cu contract in strainatate dar cu termen de plecare foarte rapid (o saptamana). Am depus la vechiul loc de munca in data de 02.06.2014 demisia mea incepand cu data de 06.06.2014, solicitand totodata sa mi se dea si formularul de lichidare pentru a incheia totul pana in data plecarii, lucru care mi s-a refuzat spunandu-mi-se ca il voi primi in ultima zi.
In aceste conditii nu am reusit sa fac formele de lichidare, si pentru ca nu aveam bunuri de predat catre firma, am plecat in data de 06.06.2011. Avand in vedere ca salariul aferent lunii mai urma sa-l primesc in data de 14 iunie (prin virament pe card bancar) iar acest lucru nu s-a intamplat, firma motivand telefonic ca nu am facut lchidarea , si ca am abandonat un proiect in lucru, care este posibilitatea si procedura ca eu sa mai primesc acesti bani?

Adaugata in: Studii de caz Demisie
Nedelcu Sorin
 User  Nedelcu Sorin
a intrebat la 27 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Iun. 2014
Dvs ati cerut o incetare cu acordul partilor, la o data apropiata de cea a cererii depuse, solicitare pe care angajatorul o poate refuza, fara a se considera ca incalca legea. Demisia presupune respectarea perioadei de preaviz stabilite in contractul individual de munca, salariatul este obligat sa faca acest lucru. Pentru ca previzul demisiei este un beneficiu acrodat angajatorului si nu salariatului, tocmai cu scopul de a fi predate toate lucrarile sau proiectele aflate in derulare si eventual gasirea unui inlocuitor. Lichidarea nu se face in absenta dvs, ci in ultima zi de lucru.

Nerespectarea perioadei de preaviz insa nu anuleaza drepturile cuvenite pana la data la care ati plecat, ceea ce inseama ca ar fi trebuit pana la aceasta ora sa primiti salariul respectiv. Data fiind intarzierea nejustificata a angajatorului de a va vira salariul cuvenit pentru luna mai solutia ar fi sa depuneti o actiune in instanta pentru recuperarea venitului respectiv.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024