ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

plata drepturi salariale la incetare cim


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In luna iunie 2014, am gasit un contract de munca in strainatate, dar cu plecare intr-un termen foarte scurt (o saptamana ), motiv pentru care am solicitat firmei unde lucram incetarea CIM cu acordul partilor, cerere ce nu s-a aprobat si am plecat prin demisie, fara a respecta perioada de preaviz si fara a intocmi formele de lichidare. In data de 19 decembrie 2014 cand am revenit in tara, m-am prezentat la firma unde lucrasem si am facut toate formele de lichidare, actiune finalizata in data de 15.01.2015. In urma calculelor facute, rezulta ca am de primit suma de 2033 lei reprezentand 1953 lei drepturi salariale restante si 80 lei diurne restante. Mi s-a solicitat un numar de cont bancar in care sa mi se vireze aceste sume si totodata mi s-a spus ca viramentul se va face atunci cand conducerea firmei va lua hotararea de a face salariatilor sai plata diurnelor. Avand in vedere ca la aceasta firma plata diurnelor se face foarte rar (de doua-trei ori pe an ), iar majoritatea sumei totale ce o am de primit reprezinta drepturi salariale si nu diurne, as dori sa stiu daca exista un termen de la data finalizarii fisei de lichidare in care firma trebuie sa efectueze plata drepturilor rezultate, si daca nu cum trebuie sa procedez pentru a intra in posesia banilor , avand in vedere ca in data de 25.01.2015 trebuie sa ma prezint la locul de munca din strainatate.
Va multumesc

Nedelcu Sorin
 User  Nedelcu Sorin
a intrebat la 15 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2015
Drepturile salariale se platesc la data stabilita prin contractul de munca in acest scop. Nu mai devreme, nu mai tarziu. Daca angajatorul depaseste aceasta data fara a face platile cuvenite il puteti actiona in instanta de judecata.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024