ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prelungire CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea situatie:
- in data de 02.12.2013 inceteaza suspendare contractului salariatei aflate in CCC, dar astazi, 25.11.2013 aceasta a nascut al 2 lea copil.
Ce trebuie facut in continuare? Va face cerere de incetare a suspendarii contractului de munca pt.primil copil si va ramane 42 zile in concediu postnatal? In ce data va intra din nou in CCC?
Va multumesc pt.raspuns.

Rodica Sireteanu
 User  Rodica Sireteanu
a intrebat la 25 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Rodica Sireteanu
 User Rodica Sireteanu
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Nov. 2013
Va multumesc,mult.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Rodica Sireteanu la 25 Nov. 2013
Da, este corect, acestia sunt pasii de parcurs.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Rodica Sireteanu
 User Rodica Sireteanu
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Nov. 2013
Multumesc mult pt.raspuns si va mai rog sa-mi detaliati:
- salariata face o noua cerere de suspendare contract de munca pt.al doilea copil, angajatorul emite o noua Decizie?
- in REVISAL operez incetarea primei suspendari si inceperea urmatoarei suspendari?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Nov. 2013
Nu, nu face cerere de incetare a CIC actual si nici nu va intra in concediul de lauzie, ci direct in CIC 2, la cererea ei, dupa ce va finaliza primul concediu de crestrere copil. In astfel de cazuri, cand nasterea are loc in timpul concediului pentru crestere copil, beneficiarul poate intra in al doilea concediu pentru crestere copil imediat dupa finalizarea primului.

Ordinului MMFPS 1474/2011 pentru aprobarea instructiunilor de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 111/2010, in cuprinsul Anexei 1, ofera o explicatie detaliata referitor la astfel de situatii si pasilor de parcurs, din punct de vedere legal, pentru acordarea noului concediu crestere copil:

"Situatie:
In situatia in care este nascut un copil inainte ca pentru copilul anterior sa se fi terminat concediul pentru cresterea copilului este obligatorie efectuarea concediului de lauzie de minimum 42 de zile?

Solutie:
Potrivit prevederilor art. 9 alin. 4 din OUG nr. 111/2010, durata de acordare a concediului se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept. Art. 8 din Normele metodologice aprobate prin Hotar?rea Guvernului nr. 52/2011 reglementeaza faptul ca in cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori se produce o noua situatie dintre cele prevazute la art. 8 alin. 2 din OUG nr. 111/2010, aceasta, la finalizarea concediului sau, dupa caz, a dreptului la stimulentul de insertie, acordat pentru copilul anterior, opteaza, pe baza unei noi cereri, pentru unul dintre drepturile prevazute la art. 2 alin. 1, respectiv art. 7 din OUG nr. 111/2010. Pentru continuitatea acordarii drepturilor, cererea trebuie sa fie depusa cu 60 de zile inaintea implinirii de catre copilul anterior a v?rstei de 1, 2 sau 3 ani, in cazul copilului cu handicap, sau in termen de maximum 30 de zile de la aceasta data. In cazul in care se depaseste acest termen, drepturile vor fi acordate de la data depunerii cererii. Prin urmare, nu este obligatorie efectuarea concediului de maternitate, legea stabilind de drept prelungirea corespunzatoare a concediului pentru cresterea copilului."

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024