ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Promovare si cumul de functii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt titular pe postul de lector universitar la Universitatea din Petrosani. Din iunie 2012 am devenit viceprimarul municipiului Petrosani si ca atare, conform Codului Muncii art. 51 (suspendarea contractului de munca din initiativa salariatului), litera e), postul mi-a fost suspendat pe perioada exercitarii unor functii elective in cadrul organismelor profesionale constituite la nivel central sau local, pe toata durata mandatului.
Doresc sa promovez pe postul de conferentiar universitar in cadrul Universitatii si intrebarea mea este urmatoarea: este nevoie dupa castigarea noului post sa renunt la postul de viceprimar o perioada sau, pur si simplu, imediat dupa castigarea postului, are loc suspendarea acestuia fara a fi nevoie sa renunt la postul de viceprimar ?

Adaugata in: Studii de caz
Dorina Nita
 User  Dorina Nita
a intrebat la 09 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 10 Dec. 2013
Puteti sa cumulati cele doua activitati.CIM nu ar fi trebuit suspendat la unitatea la care ati activat ca lector universitar.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Dec. 2013
Functia din contractul dvs de munca nu va putea fi modificata pe parcursul suspendarii, acest lucru il regasiti prevazut in Codul muncii republicat.

Art. 49
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Ceea ce inseamna ca, chiar daca veti castiga acea pozitie prin concurs, modificarea va putea fi facuta numai dupa incetarea suspendarii. Dar incetarea ei poate avea loc fie dupa expirarea mandatului de viceprimaar, fie in cazul in care va dati demisia din aceasta functie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 09 Dec. 2013
Art. 87 din Legea 161 sin 2003 actualizata

(1) Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu:


''
;;;

(2) Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti nu pot deţine, pe durata exercitării mandatului, funcţia de consilier judeţean.

(3) Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti pot exercita funcţii sau activităţi ?n domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice şi al creaţiei literarartistice.




Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024