ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Refuz plata salariu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cum trebuie procedat in situatia in care angajatorul refuza plata salariului pentru un contract de munca, inventand tot felul de tertipuri cu lipsuri in gestiune? In aceasta situatie sunt 4 studenti care au lucrat pe timpul verii intr-o cafenea. Cand isi cer salariiile patronul ii ameninta ca le face plangeri la Politie pentru minusurile lor. Mentionez ca pe parcursul derularii activitatii nu au fost probleme, constatari de lipsuri, inventare, cercetare disciplinara, etc. Am constatat apoi ca de fapt asta este modul in care patronul procedeaza intrucat are si o firma de protectie si paza, amenintand cu batai, plangeri la Politie etc. Cum si unde sa-l reclamam sa-si rcupereze salariile, ITM, INSTANTA? Care sunt demersurile legale?

Ileana Ion
 User  Ileana Ion
a intrebat la 19 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Sep. 2013
Trebuie depusa actiune in instanta, este singura cale prin care angajatii pot cere acordarea drepturilor salariale cuvenite. ITM poate sa sanctioneze angajatorul prin amenzi dar nu va garante restituirea acestor drepturi. Este nevoie de o hotarare judecatoreasca, iar daca angajatorul nu o va respecta risca sa fie cercetat penal, putandu-se ajunge chiar la o pedeapsa cu inchisoarea.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024