ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Refuzul aprobarii demisiei


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Mi-am depus demisia la societatea la care am momentan contract de munca. Conform contractului am termen de preaviz 20 zile lucratore.
Intr-o situatie similara este si celalalt inginer de la societate, doar ca el a avut functie de conducere si are preaviz de 45 zile.
Mentionez ca la birou nu eram decat noi doi care tineam toate actele pe partea tehnica.
Dat fiind ca daca plecam amandoi, nu mai are oameni care sa lucreze la birou si patronul nu are intentia sa aduca pe altcineva, ne ameninta ca daca nu stam sa finalizam toate contractele in derulare, ne pune sa platim penalitati si amenzi si nu ne da voie sa plecam.
Va rog sa-mi spuneti daca are temei legal ce cere el, respectiv sa stam pana se finalizeaza toate lucrarile si daca am dreptul la zilele de concediu de odihna pe care nu le-am folosit, proportional cu lunile lucrate.
Care este procedura in cazul in care refuza sa semneze deciziile de incetare a contractelor de munca?
Cu stima.


Adaugata in: Studii de caz Demisie
Alina Dima
 User  Alina Dima
a intrebat la 23 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului alina dima la 29 Aug. 2013
Nu are, dupa cum am spus si anterior. Cat timp ati inaintat demisia este obligat sa o inregistreze si sa va dea un nr de inregistrare, care sa apara si pe cererea de demisei. Altfel depuneti sesizare la ITM pentru un control ca urmare a incalcarii legii de catre angajator.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Dima
 User Alina Dima
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Aug. 2013
In incercarea de intimidare a redactat o adresa in care ne aduce la cunostinta ca nu putem sa plecam pana nu se finalizeaza contractele incheiate. Are vre-un temei legal sa ne oblige sa inchidem toate lucrarile in derulare?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Aug. 2013
Cereti un numar de inregistrare a demisiei, este obligat sa vi-l dea, mai ales ca legea ii impune inregistrarea documentului si nu prevede aprobarea cererii pentru demisie de catre angajator.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Aug. 2013
Nu, nu are un temei pentru asa ceva. Probabil incearca sa va intimideze, dar legal nu are ce sa faca. Cat timp ati depus demisia, el este oblgiat sa o inregistreze si sa va inmaneze decizia de incetare, fisa de lichidare si adeverinta de vechime dupa finalizarea preavizului, cand CIM va inceta conform legii.

Aveti dreptul la zilele de CO aferente perioadei lucrate chiar si pe perioada preavizului, fara a fi afectata durata lui. Daca la incetare veti avea zile de CO neefectuate angajatorul este obligat sa vi le plateasca odata cu drepturile salariale ramase de achitat.

Daca nu va inmaneaza documentele mentionate se poate sesiza ITM si solicita un control. Cat timp dvs nu reveniti asupra deciziei de a demisiona si angajatorul nu accepta anularea ei, nu are legal voie sa treaca peste intocmirea deciziei de incetare.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024