ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Reluare activitate contract de munca suspendat pentru concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, copilasul meu implineste 2 ani in 15.11.2016. Eu nu as vrea sa ma mai intorc inapoi la locul de munca, as vrea sa intru in somaj daca este posibil. Doamna care se ocupa de contabilitatea firmei unde sunt eu angajata mi-a spus ca trebuie sa ma intorc la lucru si sa stau obligatoriu 6 luni dupa care pot pleca.Eu m-am interesat si din cate am inteles nu este cum spune dansa doar ca, daca ei nu sunt de acord sa imi pregateasca actele de somaj nu pot intra in somaj. Ce alta varianta as mai putea avea?daca imi scriu eu de buna voie cererea de lichidare la zi cu data de 15.11.2016 pot pleca in asa fel incat sa nu aiba probleme nici societatea unde sunt angajata nici eu?.....Multumesc anticipat

Claudiua Costea
 User  Claudiua Costea
a intrebat la 09 Iun. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Iun. 2016
Doamna are dreptate si am sa va spun si de ce.
Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
Pentru a beneficia de somaj trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii si contractul trebuie sa inceteze din motive imputabile dumneavoasta.
Deoarece concediul de crestere copil reprezinta perioada asimilata stagiului de cotizare pentru somaj, intruniti conditia stagiului de cotizare.
Pentru a doua conditie angajatorul trebuie sa va desfiinteze postul si sa va concedieze cu art.65 din Codul Muncii, situatie putin probanila in cazul dumneavoastra.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024