ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

revenire concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Avem urmatoarea situatie: unul din salariatii nostri a fost in concediu de crestere copil pana la 2 ani, pana in 15 ianuarie 2012.

Salariatul nu s-a mai prezentat pentru reinceperea activitatii, fiind plecat din tara cu familia, respectivului nu i s-a intocmit nicio decizie de revenire.

Acesta s-a prezentat acum la firma solicitand incetarea contractului de munca, dar nu stim cum trebuie sa procedam sa nu avem probleme.

Va rugam sa ne ajutati si sa ne spuneti cum trebuie sa intocmim decizia de incetaresi revenire si care ar trebui sa fie datele corecte ptr. revisal.

Adaugata in: Studii de caz
Camelia Rada
 User  Camelia Rada
a intrebat la 13 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2012
Daca salariatul in cauza nu a reluat activitatea la data stabilita conform deciziei de suspendare pentru concediu crestere copil, atunci se pune problema unei absentari nemotivate de la locul de munca, daca acesta nu a anuntat absenta sa. Caz in care salariatul ar trebui sa apara absent nemotivat. Daca ati fost anuntata privind plecarea lui din tara atunci ar fi trebuit sa existe o cerere de concediu fara plata in baza caruia sa puteti justifica absenta lui. Incetarea suspendarii ar fi trebui operata in ziua imediat urmatoare celei in care copilul a implinit 2 ani. Daca nu ati operat incetarea pana acum, riscati sa primiti amenda din partea ITM pentru nerespectarea termenelor de operare prevazute in HG 500/2011, amenda care poate ajunge la 8.000 de lei.

Orice ati face, incetarea concediului trebuie operata in Revisal. Abia apoi veti putea opera modificati asupra contractului si veti putea opera supsendarea pentru absente nemotivate sau concediu fara plata. Insa, la fel, nici in acest caz termenele nu au fost respectate conform Hotararii.

Decizia de incetare poate fi intocmita fie dupa expirarea preavizului, fie imediat daca angajatorul a solicitat si dva ati acceptat incetarea cu acordul partilor, in temeiul art. 55 litera b.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024