ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

schimbare loc munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, doresc sa-mi spuneti cum procedez cu 10 angajati care vor lucra pentru 4 luni, la un punct de lucru recent deschis al societatii. Celelalte elemente ale contractului raman neschimbate.
Ce formulare trebuie sa intocmesc si ce trimit la revisal?
Se face o decizie de schimbare a locului de munca, se fac acte aditionale, se trimit modificarile acestea la Revisal?
As dori sa ma ajutati cu un model de decizie in cazul in care aceasta imi este necesara.
Va multumesc anticipat.
Cu stima Narcisa A.


Adaugata in: Studii de caz
Narcisa Suchea
 User  Narcisa Suchea
a intrebat la 02 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Iul. 2012
Puteti recurge la procedura delegarii lor in puncte de lucru ale societatii. Prin delegare salariatul desfasoara activitate pentru acelasi angjator. Nu se opereaza in Revisal, dar se intocmeste un ordin de delegare. Daca persoanele sunt deja incadrate, o modificare a locului de munca sau o introducere a unei specificatii referitoare la desfasurarea activitatii in alte puncte de lucru ale societatii va putea fi facuta numai cu acordul salariatului, prin intocmirea unui act aditional. In opinia mea, cel mai bine s-ar potrivi in situatia de fata delegarea, cu respectare prevederilor Codului muncii referitoare la acest aspect, cu atat mai mult cu cat vorbim de o modificare temporara. Evitati astfel intocmirea actelor aditionale.

Art. 42
1 Locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca.
2 Pe durata delegarii, respectiv a detasarii, salariatul isi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca.

Art. 43
Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

Art. 44
1 Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
2 Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 02 Iul. 2012
In continutul contractului individual de munca , dupa aprobarea acestuia prin Ordinul 1616 din 2011, , gasiti la litera D
D. LOCUL DE MUNCA:
c Activitatea se desfasoara la ________________
d In lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitatea astfel: ________________.


De regula, angajatorii care au puncte de lucru,trec la negocierea contractelor de munca posibilitatea desfasurarii activitatii la punctele de lucru organizate la nivelul acestora. Daca pentru cei 10 angajati , nu ati negociat prin CIM acest aspect, atunci incheiati acte aditionale la CIM , prin care sa completati posibilitatea desfasurarii activitatii la punctele de lucru.
Nu se opereaza in REVISAL aceasta modificare, se depune doar la dosar iar un exemplar se inmineaza salariatului.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024