ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendare CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Care este perioada maxima de suspendare a CIM pe parcursul unui an? Este vorba de o firma de constructii unde muncitorii stau 1 - 2 saptamani, apoi lipsesc 2 - 3 saptamani, revin la munca si mai stau iar o perioada de 2 - 3 saptamani. Patronul societatii ii primeste de fiecare data pt. ca are nevoie de personal. Cum ar trebui procedat in aceasta situatie?

Adaugata in: Studii de caz
Catalina Marinescu
 User  Catalina Marinescu
a intrebat la 19 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Iul. 2012
Art. 54 este din Codul muncii republicat, am omis sa mentionez.

Art. 54
Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Iul. 2012
Depinde la ce fel de suspendare va referiti. Concediile fara plata si durata lor se stabilesc prin Contractele colective de munca aplicabile sau prin Regulamenetele interne, acolo unde nu exista contracte colective. Legea nu prevede o perioada maxima de acordare a concediilor fara plata. Pentru fiecare perioada de concediu fara plata, aprobata de catre angajator ca urmare a cererii inaintate de angajat, se intocmeste o decizie de suspendare a contractului prin acordul partilor, in temeiul art. 54 daca vorbim de concediu pentru probleme persoanale, iar suspendarea se opereaza in Revisal in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii, asa cum prevede HG 500/2011.

Daca nu exista cereri pentru fara plata sau alt tip de acord in baza caruia salariatul sa lipseasca de la locul de munca pe o perioada de 2 saptamani lunare, el plecat cumva "de capul lu", daor pe baza vorbelor, nu prea este in regula. Ar trebui sa figureze cumva legal ca fiind plecat din companie.

Pentru situatiile de intrerupere/ reducere temporara a activitatii, la fel, legea nu prevede o perioada maxima, aceasta depinzand de rezolvarea problemelor care duc la acest tip de masura. Insa in astfel de cazuri, suspendare se aplica de regula tuturor angajatorilor sau cel putin tuturor celor care au de-a face cu activitatea in cauza.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024