ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Transmitere la Revisal modificare salariu in cazul unei persoane detasate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In cazul unui angajat detasat catre o alta firma, angajatorul care a dispus detasarea ii suspenda acestuia contractul si transmite suspendarea la registru ?
Cum se procedeaza in cazul in care persoanei detasate (si care primeste salariul de la angajatorul care dispune detasarea) i se modifica functia si i se majoreaza salariul,avand in vedere faptul ca el are contractul suspendat.Se face act aditional? Si cine are obligatia trimiterii la registru - angajatorul care dispune, sau cel la care se dispune detasarea?

Multumesc.

Adaugata in: Studii de caz
Alecsandra Ion
 User  Alecsandra Ion
a intrebat la 27 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 29 Mar. 2015
Pe toata perioada detasarii, contractul individual de munca al salariatulului se suspenda din initiativa angajatorului cedent in conformitate cu art. 52 alin. (1) lit. d) din Codul muncii.
Angajatorul care dispune detasarea are obligatia de a completa in Registrul general de evidenta al salariatilor perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea, anterior inceperii detasarii.
Pe durata detasarii, salariatul isi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute in contract. Salariatului i se acorda drepturile cele mai favorabile, fie drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de la celalalt angajator. Daca drepturile sunt mai favorabile in cazul angajatorului catre care salariatul este detasat, contractul sau la angajatorul initial poate fi suspendat. Salariatul va primi astfel toate drepturile de la compania unde este detasat.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024