ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Tichete


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, lucrez la o fabrica unde se cere norma, daca imi fac norma primesc 5 tichete pe luna iar daca fac un procentaj de 30 la suta peste norma primesc 20 de tichete, va rog sa-mi spuneti daca este legal asa. In contractul meu de munca nu este trecut nimic de tichete, va multumesc!

Adaugata in: Tichete
Cristina Silaghi
 User  Cristina Silaghi
a intrebat la 25 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Nov. 2012
Criteriile de acordare a tichetelor de masa sunt stabilite de angajator. Ele se acorda in mod normal in raport cu numarul de zile in care va aflati in unitate si prestati activitate,, dvs beneficiind lunar de unnr. maxim de tichete egal cu nr. zilelor in care v-ati aflat in unitate si ati desfasurat activitate.

Din ce spuneti dvs angajatorul dvs. acorda un numar de tichete pentru norma de lucru, in raport cu ea, iar pentru ce depaseste primiti tot tichete, intr-un fel munca suplimentara este compensata cu tichete de masa, sper ca am inteles corect problema. Caz in care, daca intr-adevar este vorba de ore suplimentare , compensarea lor nu este corect facuta, aceasta putand consta fie in acordarea unui spor la salariul de baza corespunzator perioadei lucrate de minim 75% sau a unui timp liber corespunzator celui lucrat suplimentar, acordat in urmatoarele 60 de zile. Dar nu poate fi compensata munca suplimentara cu tichete de masa.

Daca acesata norma se refera la rezultatele atinse, iar tichetele suplimentare sunt acordate ca o modalitate de recompensare a performantei, legea nu stabileste ca rezultatele profesionale nu pot sta la baza deciziei de a acorda tichete de masa. In Regulamentul Inten ar trebui sa apara mentionate criteriile de acordare a acestor tichete, verificati ce spun ele.

Alte intrebari despre Tichete

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu G Stancu Viviana Serni Radu Anton Gratiela Petrescu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024