ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

tichete de masa


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, de la firma pentru care am lucrat mi s-a spus in felul urmator: de luni pana vineri primim bani si pentru zilele de weekend ni se dau bonuri de masa...dar la sfarsitul lunii primim tot 20-21 (depinde de luna).
Eu sincer nu am inteles nimic din cele explicate de ei. Tin sa fac precizarea ca zilele de weekend sunt lucrate.

Adaugata in: Tichete
Catalin Tudor Andrei
 User  Catalin Tudor Andrei
a intrebat la 25 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marian Vasile
 User Marian Vasile
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Aug. 2012
Legea 142/1998 cu modificarile si completarile ulterioare:

Art. 5
(1) Angajatorul distribuie salariatilor tichetele de masa, lunar, in ultima decada a fiecarei luni pentru luna urmatoare.
(2) In conditiile prevazute la alin. (1) angajatorul distribuie, pe salariat, un numar de tichete de masa corespunzator numarului de zile lucratoare din luna pentru care se face distribuirea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Aug. 2012
Faptul ca la finalul lunii primiti acelasi numar de bonuri ca in cazul in care ati fi avut repausul in zilele de sambata si duminica, inseamna ca dvs aveti repaus in alte doua zile din saptamana. Caz in care, la finalul lunii, numarul zilelor lucrate este acelasi ca in cazul in are ati fi avut repaus in zilele de sambata si duminica. Tichetele de masa se acorda pentru numarul de zile in care salariatul se afla in unitate si desfasoara activitate.

Art. 6 - Legea 142/1998 cu modificarile si completarile ulterioare
(1) Salariatul poate utiliza, lunar, un numar de tichete de masa cel mult egal cu numarul de zile in care este prezent la lucru in unitate.

Pentru zilele de week-end lucrate ar trebui sa primiti o spor separata, stabilit prin Contractul colectiv de munca sau cel individual.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Dragos O.
 User Dragos O.
a raspuns la intrebare la 27 Aug. 2012
Angajatorul dvs. este obligat sa va acorde repausul saptamanal, cf. Codului Muncii:

Art. 137. - (1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
(4) In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.
(5) Salariatii al caror repaus saptamanal se acorda in conditiile alin. (4) au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 123 alin. (2).

Daca doreste, angajatorul dvs. va poate acorda tichete de masa si pentru zilele de sambata si duminica lucrate. Orice alta intelegere verbala nu este legala.

Alte intrebari despre Tichete

TOP RASPUNSURI 2024