ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

condica pontaj semnata de angajati este valabila?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua,
Daca angajatii unei firme au condica de prezenta la intrare si semneaza zilnic completand ora sosirii si ora plecarii si intrucat avand un program de lucru inegal se lucreaza foarte multe ore suplimentare si salariatul cere compensarea lor cu timp liber sau cu plata lor si in momentul acela ti se spune ca ei nu iau in considerare pontajul respectiv, desi este semnat de peste 20 de salariati zilnic, ci ei iau in calcul o agenda / caiet al unui sef care cateodata uita sa te mai treaca sau cateodata nu este la serviciu si astfel pierzi ore lucrate si deci bani, este legal acest lucru? Adica sa aiba o condica la intrare pentru a avea o justificare in cazul unui control dar in realitate sa fie de forma?
Cum se poate proceda pentru a recunoaste orele/drepturile lucrate din condica de prezenta? Exista o lege care prevede ceva de acest gen?
*** Este legal, in cazul in care nu ajungem la o intelegere amiabila cu angajatorul, si ajungand la plangere ITM sau in instanta, pentru ce a vorba de orele suplimentare adunate in mai bine de jumatate de an sa prezint copii/poze de pe condica semnata de noi peste 20 de angajati zilnic?
Va multumesc

Ela Ion
 User  Ela Ion
a intrebat la 20 Feb. 2019
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024