ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca in contractul meu de munca scrie ca se lucreaza 168 de ore pe luna si eu lucram 252 de ore pe luna pot cumva sa-l fac pe angajator sa-mi plateasca in cazul demisiei la zi chiar daca am semnat contractul desi stiam ca nu e in concordanta cu adevarul?
Si in cazul in care dansul nu doreste sa-mi plateasca zilele macar am dreptul sa-i cer banii pe zilele de concediu neefectuate sau imi pierd si dreptul asta?

Mariamagdolna Pall
 User  Mariamagdolna Pall
a intrebat la 13 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Ian. 2014
Munca suplimentara se efectueaza numai cu acordul scris al salariatului, cu exceptia situatiilor de forta majora sau accidente. Totodata, angajatorul are obligatia de a tine evidenta orelor de munca si a le remunera corespunzator. Munca suplimentara se plateste cu spor minim de 75% sau se compenzeaza cu timp liber platit corespunzator duratei lucrate suplimentar, acordat in urmatoarele 60 de zile. Vedeti si ce prevad documentele interne (CCM sau RI) sau daca apare ceva precizat in contractul dvs.

Indiferent de temeiul incetarii, angajatorul este obligat sa va plateasca salariul cuvenit pana la acea data plus zilele de CO ramase neefectuate la incetarea raportului de munca, asa cum de altfel v-am explicat si anterior.

Incercati o sesizare la ITM si eventual o plangere in instanta. Pentru incalcarea contractului se poate depune demisie fara preaviz. Nu exista notiunea de demisie la zi in legislatie, desi este frecvent utilizata.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024