ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum se acorda concediul de odihna salariatului detasat?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un salariat este detasat de la o institutie publica la alta pentru 6 luni. Dupa 6 luni el se intoarce la angajatorul care l-a detasat. Pe perioada detasarii el nu a efectuat nici o zi de concediu de odihna. Ce se intampla cu zilele de concediu cuvenite pe perioada detasarii? Cine ii acorda aceste zile si cine le plateste? In situatia in care exista diferente intre numarul de zile de CO acordate de cei doi angajatori (de exemplu: la angajatorul care dispune detasarea salariatul are dreptul la 25 zile CO, iar la angajatorul la care este dispusa detasarea salariatul ar beneficia conform Regulamentului intern de 29 zile CO) care prevederi sunt aplicabile salariatului detasat?


Mioara N
 User  Mioara N
a intrebat la 30 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Iun. 2014
La concediul de odihna are dreptul in baza contractuli de munca pe care il are incheiat cu angajatorul pe care il detaseaza. Dreptul sau nu este afectata de perioada de detasare, ca atare la revenirea in unitate va beneficia de numarul de zile de CO corepsunzatoare celor 6 luni lucrate.

Cu angajatorul unde a fost detasat nu are contract de munca in baza caruia sa i se acorde aceste drepturi. Iar la revenirea in unitate se reia contractul deja existent, suspendat in timpul detasarii.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024