ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

durata timp munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua
in perioada 3-15 ianuarie administratorul firmei intentioneaza ca personalul tesa sa lucreze doar 4 ore pe zi.poate dispune aceasta doar printr-o decizie interna sau trebuie obligatoriu act aditional la contractul individual de munca si transmitere in revisal?

Maria Damaschin
 User  Maria Damaschin
a intrebat la 23 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Dec. 2013
Norma de lucru a salariatului nu poate fi modificata unilataral, exclusiv din initiativa lui. Pentru o astfel de modificare, fie ea si temporara, este necesar acordul salariatului prin semnarea unui act aditional la contractul de munca existent. Iar odata modificata norma in una partiala, va trebui respectat art. 107 din Codul muncii republicat conform caruia salariatul va trebui informat referitor la existenta posturilor cu norma intreaga pe care ar putea fi trecut.

Art. 107
(1) Angajatorul este obligat ca, in masura in care este posibil, sa ia in considerare cererile salariatilor de a se transfera fie de la un loc de munca cu norma intreaga la unul cu fractiune de norma, fie de la un loc de munca cu fractiune de norma la un loc de munca cu norma intreaga sau de a-si mari programul de lucru, in cazul in care apare aceasta oportunitate.
(2) Angajatorul este obligat sa informeze la timp cu privire la aparitia unor locuri de munca cu fractiune de norma sau cu norma intreaga, pentru a facilita transferurile de la norma intreaga la fractiune de norma si invers. Aceasta informare se face printr-un anunt afisat la sediul angajatorului.
(3) O copie a anuntului prevazut la alin. (2) se transmite de indata sindicatului sau reprezentantilor salariatilor.
(4) Angajatorul asigura, in masura in care este posibil, accesul la locuri de munca cu fractiune de norma la toate nivelurile.

Insa modificarea nu poate fi facuta prin decizie a angajatorului, nu este legal. Numai prin act aditional se poate.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024