ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

e legal sa fii trecut la 4 ore si ca tu sa lucrezi tot 8 ore fara sa fi instintat,fara sa semnez contract de munca de 4 ore?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
am si eu o intrebare la dumneavoastra. Lucrez la o firma privata. Am avut contract de munca de 8 ore pe zi si am aflat ca am fost trecut la 4 ore jumatate de norma. Dar eu de fapt lucrez tot 8 ore pe zi. E legal ceea ce a facut administratorul firmei? Precizez nu am fost anuntat nici instintat de asa ceva. N-am semnat nici un contract nou de munca de 4 ore.
Va multumesc, cu stima si respect,  Alexandru.

Adaugata in: Timp de munca
Alexandru Papp
 User  Alexandru Papp
a intrebat la 17 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Iul. 2013
Nu, nu este legal. O astfel de modificare se poate face numai cu acordul dvs, prin act aditional incheiat la contractul de munca deja semnat. Este ilegala modificarea normei din contract asa cum a facut-o angajatorul dvs. Depuneti o sesizare la ITM si solicitati efectuarea unui control la sediul angajatorului. Incercati sa aveti si o discutie cu angajatorul sa vedeti pe ce baza a facut o astfel de modificare, la ITM puteti afla si cum figurati in evidenta lor, cu 8 ore sau 4. Este important acest detaliu pentru ca daca angajatorul a operat in Revisal modificarea unui element contractual care de fapt nu a avut loc, neexitand un act la baza ei, atunci a incalcat prevederile legii cat si ale actului normativ HG 500/2011 ce prevede ca la baza oricarei modificari operate in Revisal trebuie sa existe un document scris.

Alte intrebari despre Timp de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Marius Ion George Andreescu Gratiela Petrescu G Stancu Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024