ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

munca suplimentara sambata poate fi recompensata doar cu timp liber, dublu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un salariat lucreaza la program de 5 zile pe saptamana, numai zile lucratoare. Este nevoie de el la serviciu intr-o zi de sambata. Se intocmeste document, cu acordul salariatului, acesta lucrand 8 ore in acea zi de sambata . Orele lucrate nu pot fi compensate cu timp liber in aceeasi luna, astfel incat, la sfarsitul lunii se inregistreaza 8 ore suplimentare fata de norma lunii. Salariatul are dreptul conform legii la compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 60 de zile ( iar in cazul in care nu este posibil, la plata unui spor de minim 75% ) si la acordarea unui spor la salariu, pentru ca a desfasurat activitate intr-o zi nelucratoare, intr-un cuantum stabilit prin Contractul Colectiv de Munca. Ar fi posibil, din punct de vedere legal , ca in urmatoarele 60 de zile sa i se acorde 16 ore recuperare ( timp liber corespunzator ), fara sa i se mai acorde sporul la salariu pentru ca a lucrat intr-o zi de samabata ?

Valentina Trofin
 User  Valentina Trofin
a intrebat la 18 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Dec. 2014
Nu se considera ore suplimentare orele lucrate in zi de sambata sau duminica. Repausul saptamanal se acorda de regula sambata si duminica. Exceptie: se acorda in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca sai regulament intern si un spor la salariu stabilit tot prin contractul colectiv de munca.Pentru 14 zile lucratoare la rand este necesar acordul sindicatului (reprezentantii salariatilor) plus autorizatie de ITM si un spor minim de 150% (dublul spor pentru orele suplimentare).

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024