ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ore libere pentru lucrul in weekend ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez intr-o vama de frontiera intr-un program de ture 12/24 tura de zi si 12/48 tura de noapte-non stop-adica si sambata si duminica si in sarbatori legale. Angajatorul nu ne aproba cererile de ore libere pt aceste zile in care am lucrat pe motiv ca nu scrie nicaieri in lege ca unitatile vamale au dreptul la asa ceva. Pana in ian 2011 aceste ore erau platite cu spor de 100 %. Politia de frontiera are spor de 75% pt aceeasi situatie, ca doar lucram in aceeasi curte. Legea acum prevede doar compensarea cu timp liber. Mi se spune mereu ca asta e programul de lucru si nu avem ore suplimentare. Nu stiu cum sa imi conving sefii ca acestea nu sunt ore suplimentare. Doar pt ca in Codul Muncii se face referire doar la unitati sanitare, alim publica.....dar nu si vama. Va rog ajutati-ma !
Multumesc.

Adaugata in: Timp de munca
Ana Scurtu
 User  Ana Scurtu
a intrebat la 15 Iun. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Iun. 2016
Activitatea prestata sambata si duminica este considerata activitate prestata in zi de repaus saptamanal astfel incat salariatul trebuie se beneficieze de alte doua 48 de ore consecutive si de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
Programul de lucru al salariatilor care presteaza activitate in ture se stabileste astfel incat durata muncii sa nu depaseasca 40 de ore pe saptamana, salariatii sa beneficieze de doua zile de repaus saptamanal( acest lucru trebuie evidentiat in pontaj) , precum si de perioade de repaus de 24 de ore atunci cand ziua de lucru este de 12 ore.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024