ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pauze in timpul programului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cadrul companiei, sunt angajati care in timpul pauzelor merg la unitati alimentare sa-si cumpere gustari, racoritoare etc.
Tinand cont ca ei pararesc sediul firmei in timpul acestor deplasari, as dori sa stiu ce se intampla daca sufera un accident. Precizez ca in momentul in care pararesc sediul semneaza in condica au plecat si cand se intorc completeaza din nou condica.
Accidentul este considerat drept accident de munca sau nu ? As dori sa stiu cum se poate gestiona cel mai bine aceasta situatie.

Multumesc!

Adaugata in: Timp de munca
Daniel Dalaca
 User  Daniel Dalaca
a intrebat la 28 Dec. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 28 Dec. 2015
Normele metodologice de aplicare ale legii nr. 319/ 2006, aprobate prin HG nr. 1425/ 11.10.2006 modificate si completate prin HG nr. 955/ 08.09.2010 si HG nr. 1242/ 14.12.2011 definesc la art. 2 pct.10 accidentul de munca de traseu:
-accident survenit in timpul si pe traseul normal al deplasarii de la locul de munca la domiciliu si invers si care a antrenat vatamarea sau decesul,
- acccident survenit pe perioada pauzei reglementare de masa in locuri organizate de angajator, pe traseul normal al deplasarii de la locul de munca la locul unde ia masa si invers, si care a antrenat vatamarea sau decesul,
Angajatorul trebuie sa intocmeasca un document scris, acesta putand fi regulamentul de ordine interioara (semnat de catre angajati de luare la cunostinta), in care sa stabileasca traseul normal al deplasarii angajatilor de la locul de munca la locul unde se serveste masa si invers si perioada de timp cand are loc deplasarea, respectiv traseul normal al deplasarii, precum si perioada de timp cand are loc deplasarea.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024