ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Plangere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In luna ianuarie m-am angajat pe postul de paznic cu salariul de 700 ron net, iar in mana luam 390 lei. Nu mi se dadea fluturas, nu stiam ce bani luam. M-a determinat sa fac o sesizare scrisa la ITM Bucuresti. In data de 6.03.2012 mi-am depus demisia pe motivul ca lucram peste program si nueram platiti conf. legii 130/2011. Lucram 15 ore pe zi, in loc de 8 ore care erau trecute in contractul de munca. Adica perioada de proba de lucru era de 90 de zile. Nici pana in ziua de astazi 30.04.2012 firma nu mi-a dat salariul din luna februarie, nici fisa fiscala.

Adaugata in: Timp de munca Drepturi
Adrian Mares
 User  Adrian Mares
a intrebat la 29 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Apr. 2012
Verificati intai cu angajatorul, vedeti daca apare ca fiind in insolventa sau nu. Un control in acest sens ar putea fi facut de catre Garda Financiara si de catre ITM. Daca situatia nu se rezolva prin intermediul niciuneia dintre aceste institutii, adresati-va instantei pentru solutionarea problemei si recuperarea banilor.

Din ce spuneti dumneavoastra acolo apar foarte multe nereguli. De la programul de lucru exagerat de mare pana la neplata corespunzatoare a salariului, a orelor suplimentare si acordarea liberului legal. De aceea opinia mea este ca o astfel de situatie necesita interventia Garzii financiare si a ITM, apoi a instantei daca va fi cazul.

Alte intrebari despre Timp de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart G Stancu George Andreescu Radu Anton adriana iancu Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024