ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Plata ore muncite in zile libere legale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Sotul meu lucreaza la o firma de agenti paza si lucreaza 18 ore intr-o zi si 11 ore urmatoarea zi, inclusiv sambata, duminica si sarbatorile legale. Programul este 4,45-23.
Este normal sa fie platit la fel si pentru zilele de sarbatori legale, respectiv sambata, duminica, a 2 zi de craciun, etc?
Aceste zile nu se platesc dublu?
Si de ce nimeni nu-i verifica?
Va multumesc.

Stoe Micky
 User  Stoe Micky
a intrebat la 17 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Killberg Ellite
 User Killberg Ellite (Dispatcher, Secu)
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Feb. 2014
Nu va suparati,dar daca statul si-ar face treaba asa cum trebuie,dumneavoastra nu ati mai trai intr-o utopie ca acum.Raspunsul dvs e pueril tinand cont ca nimeni nu respecta legile,nici chiar cei chemati sa le aplice/apere,si in cazul asta vorbesc de ITM care a devenit o fortareata ce apara angajatorul,nu angajatul.Daca doriti exemple,contactatima.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Dec. 2013
In primul rand nu este legal acel program de lucru, un salariat poate lucra 12 ore pe zi in programul de ture, cu repaus de 24 de ore imediat dupa, asa cum prevede Codul muncii republicat. Munca suplimentara se efectueaza numai cu acordul scris al angajatului si se compenseaza cu timp liber platit corespunzator, acordat in urmatoarele 60 de zile, sau cu spor de minim 75% la salariul de baza cuvenit pentru orele lucrate in acest regim. Munca in zilele de sarbataore se compenseaza fie cu o alta zi libera platita in urmatoarele 30, fie cu spor de 100% daca nu este posibil liberul.

Zilele de weekend lucrate se platesc obligatoriu cu un spor stabilit la nivelul unitatii si se acorda salariatului alte doua zile libere din saptamana, consecutive, drept repaus saptamanal. Ca sa nu mai vorbim ca lucreaza peste numarul de zile saptamanale legale daca nu i se acorda repaus si mult peste numarul de ore din luna.

Sunt destul de multe nereguli in programul sotului, referitoare la programul de lucru.

Ar trebui facuta o sezizare catre ITM sau chiar Inspectia muncii de catre angajatii unitatii si mentionate toate probleme existente, toate drepturile incalcate.


Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024