ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Poate lua ITM-ul masuri pentru acest caz?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Lucrez la un IFN in care am contract pe 8 ore/zi, 5 zile/saptamana. In sambetele din Decembrie anul 2013, o sambata din Ianuarie,una din Marie si una din Aprilie (ultima am refuzat-o) am lucrat cate 4 ore.
Singura dovada concreta ce o am este un mail primit de la District Manager in care ni se cere sa lucram intr-o sambata din Ianuarie, dar in cele din Decembrie avem prezenta semnata in birou, cereri introduse in zilele de sambata, clienti veniti in in zilele de sambata.
Pentru sambata din Aprilie am primit un mail in care ni se cerea sa lucram sambata si ni se dadea o zi de recuperare in data de 2 Mai. Eu am refuzat-o deoarece contactul de munca mi se incheie pe data de 30 Aprilie.
Avem si rapoartele zilnice in care raportam activitatea din ziua respectiva, insa rapoartele au inceput cu data de 4 Februarie, deci este decat o zi de sambata in acel raport, cea din Marie.
Pot cere despagubiri pentru acele sambete lucrate, unde ma pot adresa?
Va multumesc, o zi buna!

Anamaria Herta
 User  Anamaria Herta
a intrebat la 24 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2014
ITM poate interveni cu un control si dispune sanctiuni daca se incalca drepturile din Codul muncii. Pentru munca in weekend angajatorul ar trebui sa acorde un spor stabilit prin CCM sau CIM si alte doua zile libere consecutive din saptamana sub forma repausului. Nu va poate forta sa lucrati in weekend cat timp programul din RI si contract nu prevede acest lucru.

Puteti cere plata sporului in instanta si despaguvbiri, ca urmare a prestarii activitatii in weekend, dar necompensata in acord cu prevederile legii.

Pentru unitatile bugetare munca in zilele de repaus se compenseaza numai cu timp liber platit.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024