ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

reclamatie la inspectoratul teritorial de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Se poate depune plangere anonima la itm?Daca nimeni nu va vorbi despre nereguli, cum se demonstreaza acestea? Noi lucram sambata - duminica fara a fi considerate altfel decat o zi normala,nu avem 2 zile libere consecutive,duminica lucram 11 ore cu pauza tot de 30 min.,perioada de concediu este impusa ,daca cer o zi la intamplare sa ma odihnesc nici nu se indrazneste sa se adreseze o asemenea aberatie etc.Precizez ca domeniul este comert.
Personalul este vandut tot ,s-a masluit si altadata foaia individuala de pontaj.Ce ma sfatuiti?

Adaugata in: Timp de munca
. .
 User  . .
a intrebat la 25 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [1]
Cristian - Gabriel Ghinea
 User Cristian - Gabriel Ghinea
a raspuns la intrebare la 29 Mar. 2014
:)) Ce cunoscut imi suna! :)) Parca ar fi vorba de reteaua de magazine LIDL, asa e acolo. Da, reclamatie poti face si poti solicita anonimatul dar asta nu inseamna ca tu scrii ce scrii si nu-ti dezvalui identitatea. Anonimatul inseamna ca inspectorii ITM nu au voie sa dezvaluie identitatea reclamantului, (dar ii pot sopti angajatorului sau angajatorul sa fie pus in garda printr-un telefon "anonim", stii tu...) atata tot, dar tu trebuie sa-ti dai datele personale (nume, prenume, adresa, numar telefon). Asta una; a doua: degeaba faci reclamatie, daca firma e una puternica nici nu se sinchisesc sa mearga in control, vor da un telefon, o sa solicite eventuale fise de pontaj, un extras din contractul colectiv de munca si cateva state de plata. Iti vor raspunde (sunt obligati) printr-o scrisoare ca nu se incalca nicio prevedere contractuala dar daca totusi esti nemultumit(a) te poti adresa cu succes instantei!!! Asa ca... functionarii astia, platiti din banii nostri, care ar trebui sa fie de partea celor ce muncesc, sa descopere incalcarile drepturilor de munca si sa sanctioneze angajatorul, spuneam deci ca acesti functionari fac exact invers! Sunt 100% de partea angajatorilor, isi baga linistiti spaga in buzunar (pentru ca patronii stiu ca ITM-ul are legea in mana si le pot face necazuri) iar muncitorului ii intorc spatele. Te intorci la munca mai umil decat esti acum.
O spune unul care a trecut prin asta. Am facut reclamatii peste reclamatii la ITM, bazate pe certitudini, verificabile, sustinute cu dovezi incontestabile, fara marturii ale colegilor pentru ca nu imi trebuiau (documente, inregistrari din sistemele de siguranta sau baza de date a firmei) si tot degeaba. La sfarsit i-am injurat in fata si gata. Nici nu s-au simtit jigniti de injuraturile mele.
Imi pare rau pentru tine, n-ai ce face cu sistemul asta corupt. Dar, daca ai tupeu sa-i dai in judecata, ii poti face praf. Ai drepturi si, daca nu sunt respectate, ai sanse sa castigi procesul.
Bafta si numai bine!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Sorinel-Valentin dobre la 28 Mar. 2014
Asa cum spuneam, nu aveti cum sa controlati ce raspund ceilalti colegi din unitate, este alegera lor ce declara, din pacate aceste declaratii pot pune in dificultate inspectorii cat timp ele denota ca se respecta toate drepturilor si obligatiile in conditiile in care exista nereguli. Sunt necesare dovezi care sa poata fi puse la dispozitia lor. Iar daca ITM nu poate regla situatia, se merge in instanta de judecata cu toate dovezile existente.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Sorinel-valentin Dobre
 User Sorinel-valentin Dobre
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2014
Eu am patit-o ! Se duce un inspector acolo aia sunt dresati sa raspunda si nu se confirma .Le-am propus sa vina in control diminica dar ce te faci ca ITM nu lucreaza duminica ? Ce poti sa faci ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Mar. 2014
Da, se poate. Cand depuneti sesizarea catre ITM solicitati pastrarea anonimatului in baza legii 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal.

Bine ar fi sa existe si dovezi in sustinerea celor invocate, ca sa nu ramana situatia asa cum este. Ce declara angajatii catre ITM, acest lucru nu il puteti insa controla.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024