ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

recompensarea orelor suplimentare pe timp de noapte,weekend si sarbatori legale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Lucrez intr-un program normal de 8 ore. In perioada de iarna se face si activitatea de deszapezire,asta inseamna pentru mine ca o data pe saptamana mai raman la serviciu inca 16 ore care nu sunt platite ci se dau zile libere. Daca sunt la serviciu 8 ore apoi mai raman schimbul 2, 8 ore si fac si schimbul 3, 8 ore, cateodata si sambata si duminica sau zile de sarbatoare, cu cate zile libere ar trebui sa fiu recompensat pentru zilele normale dar si in zilele de weekend si sarbatori legale?

Adaugata in: Timp de munca
Marian Deaconu
 User  Marian Deaconu
a intrebat la 21 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Prian Vasile la 04 Feb. 2015
Aici gresiti destul de mult. Zilele libere acordate in compensarea muncii suplimentare sunt zile platite. Sau orele, depinde cate ore a lucrat suplimentar salariatul. La fel si in cazul muncii in sarbatori legale, compensarea se face prin zile libere platite sau spor. Nu se face o astfel de diferenta asa cum ati socotit-o dvs, informatia este eronata si confuzanta chiar.

Angajatorul a acordat zile libere fara sa fie in concordanta cu legea. Ca atare utilizatorul are dreptate in aceasta privinta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Prian Vasile
 User Prian Vasile
a raspuns la intrebare la 03 Feb. 2015
Raspunsul sincer poate te supara!
Orele prestate peste program sunt compensate cu zile libere, sarcina achitata de angajator deci, nu poti pretinde plata acestora.
In situatia platii acestor "ore suplimentare", atunci se face diferentierea in plata celor care se fac in sarbatori legale,
Prin acordarea de zile libere, angajatorul se achita de sarcini,
Cu respect !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Marian Deaconu la 22 Ian. 2015
Va cred, sincer.

Ce ati mai putea face ar fi sa va adresati inspectiei muncii sau instantei. Acele zile libere ar trebui sa fie platite, cat timp ele au ca rol compensarea muncii suplimentare. Sau mergeti direct in instanta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marian Deaconu
 User Marian Deaconu
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Ian. 2015
Va multumesc frumos pentru raspuns, m-am mai luminat putin. Totusi va spun ca asa lucrez de 8 ani, nu conteaza ca este revelionul, sarbatoare legala, weekend sau o zi normala a saptamanii,cand intru in tura mea la comandamentul de deszapezire,lucrez 8 ore normal apoi colegii mei pleaca si eu raman pana a doua zi la ora 8 orice zi ar fi, iar pentru asta recompensa sunt doua zile libere (fara bani),doar doua zile libere. Multumesc,o zi frumoasa.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Ian. 2015
In primul rand nu aveti cum sa lucrati 24 de ore in continuu, nu este legal si nici sanatos acest lucru. Dupa un program de 12 ore pe zi ar trebui sa urmeze un repaus de 24 de ore. Iar programul de lucru inegal trebuie sa fie precizat in CIM pentru a putea functiona legal.

Apoi, daca efectuati ore suplimentare ele pot fi compensate fie cu spor de 75% la salariul de baza corespunzator, fie cu timp liber platit acordat in urmatoarele 60 de zile corespunzator numarului de ore lucrate peste programul normal.

Zilele de weekend lucrate se compenseaza cu spor de weekend a carui valoare este stabilita prin CCM sau CIM, in functie de caz, angajatorul fiind obligat sa acorde alte doua zile libere consecutive din saptamana respectiva drept repaus saptamanal.

Zilele de sarbatoare legala lucrate se compenseaza fie cu alte zile libere platite acordate in urmatoarele 30 de zile, fie cu spor de 100% la salariul corespunzator, daca nu este posibila acordarea liberului.


Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024