ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Repaus saptamanal sau odata la 2 saptamani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O oferta de munca esta de 8 ore/zi , 40 ore/saptamana. Se incheie CIM in acest sens cu inceperea activitatii de a doua zi dar angajatorul spune sa ne alagem una din sectii care au programe diferite si anume : una are program 8 re /zi dar se va lucra o sambata si o duminica - da si o sambata si o duminica - nu ( asta inseamna luand in consideratie ziua de luni ca zi de inceput al saptamanii ca se lucreaza 12 zile consecutive, 2 zile pauza ( o sambata si o duminica ), iar 12 zile consecutive si 2 zile pauza , deci practic in noiembrie 2014se vor lucra sambetele si duminicile din 1,2,15,16,29,30 plus cele 20 zile lucratoare ale lunii= 26 zile) ; celalalt program 12/24 , 7 din 7 , 30 din 30. Spune ca va plati orele in plus . Nu era corect sa fi spus de aceste programe inainte de a semna CIM ? Sunt legale aceste programe de lucru ? Nu se incalca mai multe drepturi ?

Constantin Burada
 User  Constantin Burada
a intrebat la 01 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Constantin Burada la 14 Nov. 2014
Nu este legal, bineinteles. Angajatorul este obligat sa va asigure acest drept, putand acorda repausul saptamanal in alte doua zile consecutive din saptamana daca nu se poate acorda S si D. Pe langa aceste zile libere, atat timp cat lucrati in weekend legea il obliga sa stabileasca si sa va plateasca un spor a carui valoare va fi stabilita in CCM sau in CIM, in funcite de caz. Depuneti o sesizare la ITM, nu este in regula ce se intampla in unitatea in care lucrati. Asa cum descrieti dvs programul reiese ca aveti doua doua repausuri saptamanale pe luna, daca am inteles eu corect.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Constantin Burada
 User Constantin Burada
a raspuns la intrebare la 04 Nov. 2014
Aici este vorba de 12 zile consecutive deci nu este cazul avizului ITM , neregula , sa inteleg , este faptul ca nu se respecta repausul saptamanal. Va multumesc !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 03 Nov. 2014
Repausul saptamanal se acorda de regula sambata si duminica.Exceptie:se acorda alte zile cu spor la salariu potrivit Contactului colectiv de munca aplicabil. Pentru 14 zile lucratoare la rand este necesar acordul sindicatului sau al reprezentantilor salariatilor plus autorizatie de la ITM si se acorda un spor de minim 150%(dublul spor pentru ore suplimentare).

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024