ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

scutire garzi in timpul alaptarii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Sunt medic. Alaptez copilul de 1 an si 2 luni. Am avut cic pana la 1 an. La revenire am facut cerere de reducere a programului de lucru si scutire de garzi conform ordinului 870/2003 actualizat 2012. Am anexat si adeverinte de la mf in care mi-au solicitat sa fie precizata durata prezumata a alaptarii conform prevederilor din oug legea de protectie a maternitatii 96/2003. Toate astea in luna ianuarie. medicul de medicina muncii nu a fost sesizat insa a fost facuta adresa catre itm suceava. In data de 16 martie a venit inspectorul ITM si in aceeasi zi, fara eu sa fiu anuntata/ chemata medicul de medicina muncii a eliberat un certificat de risc maternal in care a precizat conf 96/2003 ca programul redus se acorda pana la un an. In baza acestui certificat itm a completat un raport in care imi resping ambele cereri. Mi s-a adus la cunostinta acest fapt a doua zi in plenul unei sedinte si mi s-a dat de ales sa fac garzi sau sa plec. Doresc sa stiu cum sa procedez in aceasta situatie. medicii se supun ordinul 870?? Sau doar codului muncii/ protectia maternitatii? Pana la ce varsta beneficiez de program redus si de scutirea de garzi (garda este 24h)?
Va multumesc

Adaugata in: Timp de munca
Mihaela Cujba
 User  Mihaela Cujba
a intrebat la 23 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 24 Mar. 2015
In cazul dumneavoastra se respecta prevederile Ordinului 870/2004. In timp ce OUG 96/2003 se refera la programul normal de lucru si prevede acordarea pauzelor sau reducerea programului de lucru pna la implinirea de catre copil a varstei de 1 an, Ordinul 870/2004, aproba Regulamentul privind timpul de munca, organizarea si efectuarea garzilor din domeniul sanitar si la art 40 prevede ca medicii femei care alapteaza sunt scutiti de a fi inclusi in graficul de garzi. Aceasta prevedere se aplica pe timpul cat dureaza aceasta situatie.
ORDIN Nr. 870 din 1 iulie 2004

Art. 40
(1) Medicii care se afla in una dintre situatiile nominalizate mai jos, pe timpul cat dureaza aceste situatii, sunt scutiti de a fi inclusi in graficul de garzi:
......
- femeile gravide incepand cu luna a 6-a cele care alapteaza;
......

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024