ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

sporul de noapte se trece in revisal si in cim?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

1.Avand in vedere ca sporul de noapte se modifica de la o luna la alta, acesta se trece in contractul individual de munca si in revisal? Cum se face acest lucru?
2. Daca sporul de noapte nu a fost specificat in contractul individual de munca la incheierea acestuia, este corect sa se intocmeasca un act aditional la contract incepand cu data angajarii (am inregistrat contractul de munca in revisal vineri, 17.01.2014)?
3.Doresc sa mai mentionez faptul ca in contractul colectiv de munca se specifica acordarea acestuia in proportie de 25% aferent orelor lucrate in timpul noptii. In aceste conditii mai este necesar ca acest spor sa fie trecut in contractul individual de munca si in revisal?
4. In cazul in care intr-o luna o persoana nu efectueaza munca de noapte de cel putin 30% din timpul sau lunar de lucru in luna respectiva nu beneficiaza de spor de noapte?

Va multumesc!



Olimpia Pop
 User  Olimpia Pop
a intrebat la 18 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Ian. 2014
O negociere inseamna o intelegere a partilor, sunteti de acord cu mine?Un drept salarial se negociaza este un principiu fundamental al salarizarii.Sporul de noapte nu reprezinta un motiv de negociere salariala pentru ca este legiferat, deci se acorda cu spor sau reducerea timpului de lucru indiferent ca vrea sau nu vrea angajatorul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 27 Ian. 2014
Sporul de noapte poate fi prevazut in contractul individuyal de munca, si poate face obiectul negocierii CIM. Din simplul motiv ca exista o alternativa de compensare a muncii de noapte. Dar se poate trece in CIM, chiar daca dvs nu sunteti de acord cu aceasta varianta. In plus, el apare listat si in programul Revisal. Si apoi, nu reiese de nicaieri din lege ca nu se poate trece in CIM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 21 Ian. 2014
Sporul de noapte nu este element de negociere CIM .Se acorda doar pentru orele lucrate in fiecare luna in interbvalul 22.00. 6-00.Nu se trece in REVISAL.Acest spor se acorda in baza codului muncii saui CCM la nivel de unitate.Venitul aferent acestui spor se refklecta in statul de plata al fiecarei luni.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Ian. 2014
1. Sporul de noapte este de 25% conform Codului muncii, deci nu aveti cum sa il modificati de la o luna la alta. Variatiile lunare in privinta veniturilor si sporurilor primite de salariat apar pe statul de plata si nu in Revisal si nici in contractul de munca.

2. Da, se poate face acest lucru, dar nu este obligatoriu. Odata introdus in contractul de munca, sporul, asa cum apare el (in spor sau procent) in contract, va trebui operat in Revisal. Aveti la dispozitie 19 zile lucratoare de la data aplicarii modificarii pentru a opera acest element in Revisal. In cazul in care el nu apare in CIM, se acorda in baza legii iar in RI sau CCM se mentioneaza care este modalitatea de compensare a muncii de noapte la nivelul unitatii.

3. Vedeti raspunsul la intrebarea 2.

4. Sporul de noapte se acorda daca salariatul lucreaza in intervalul 06:00 - 22:00 cel putin 3 ore din timpul normal de lucru, adica din 8 ore / zi. Sporul se aplica la salariul corespunzator orelor de noapte lucrate. Se paote merge si pe varianta celor 30% din luna, dar legea prevede ca si conditie minima aceste 3 ore.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024