ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendarea temporara a activitatii de doar doua ore este legala?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Lucrez la o firma de transport feroviar si in fiecare zi activitatea se suspenda de la ora 10 pana la ora 12, si de la ora 24 la ora 5, beneficiind de o salarizare in aceasta perioada de doar 30% care stiu ca contravine Codului Muncii, dar vreau sa stiu cat de legala este o suspendare de doar doua ore, stiind ca la CFR suspendarea temporara a activitatii de miscare nu poate fi data daca intervalul de timp este mai mic de patru ore. Cu toate ca suntem prezenti circa 240 de ore la serviciu nu ne indeplinim norma de ore fiind pontati doar 170, si astfel nu beneficem de zile libere. Mentionez chiar ca timp de sase ani, exceptand concediul de odihna am lucrat in continuu, fara sa beneficiez eu si colegii mei de repaus saptamana, nereusind sa ne facem norma de ore. Ce pot face in acest sens? Va multumesc!

Adaugata in: Timp de munca
Mihai Pop
 User  Mihai Pop
a intrebat la 23 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Sep. 2014
Din punctul meu de vedere si pe baza prevederilor din Codul muncii republicat, procedura nu este chiar corecta, pentru ca reducerea temporara a activitatii, sau suspendarea ei, pe de o parte necesita o decizie scrisa a angajatorului si pe de alta il obliga pe acesta la plata unei indemnizatii de 75% din salariul de baza si nu de 30%, pe toata perioada aplicarii masurii.

De asemenea, angajatorul trebuie sa acorde salariatilor si sa se asigure ca acestia efectueaza CO anual cuvenit. Se poate intampla ca intr-un an salariatul sa nu poata beneficia de CO cuvenit dar asta nu inseamna ca se pierde, ci se reporteaza. Angajatorul este obligat sa acorde concediul pana la finalul anului urmator.

In cazul in care exista drepturi salariale, in bani sau in natura, neacordate conform legii sau contractului, puteti depune o plangere in instanta de judecata. Dreptul la actiune se prescrie in 3 ani de la data datoriei.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024