ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Timp de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez la un magazin alimentar ca agent paza. Lucram in doua schimburi. Schimbul de dimineata 7 ore, iar schimbul de dupa-amiaza, 8 ore. Suntem 2 agenti si un coordonator. In total 3 ca sa se poata da si concediile. Coordonatorul este pontat 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana. Doar noi doi lucram sambata si duminica. Daca suntem unul dintre noi doi in concediu, scrie in lege ca nu poate sa lucreze coordonatorul sambata si duminica? Pana la urma a venit sambata la lucru coordonatorul, dar duminica lucrez eu in locul lui. Nu mi se da liber, nici bani. Lucrez gratis. Eu luna aceasta pana in data de 26 nici nu am nici o zi libera, dar coordonatorului i se da pana si ziua de 15 august. Am 5 zile libere luna aceasta, din 26 pana in 30 august. in conditiile in care in luna aceasta lucrez 26 de zile. Cum ar fi corect din punctul de vedere al Inspectoratului Teritorial de Munca?

Adaugata in: Timp de munca Pontaj
Sorin Mandrutiu
 User  Sorin Mandrutiu
a intrebat la 04 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Aug. 2012
Nu este in regula. Daca lucrati in week-end trebuie sa primiti un spor la salariu, iar acest spor se stabileste prin contractul colectiv de munca sau cel individual, in functie de situatie. In plus, pentru lucrul in zilele de sambata si duminica, angajatoul are obligatia de a va acorda alte doua zile libere consecutive drept repaus saptamanal. Altfel risca sanctiuni din partea inspectorilor ITM pentru nerespectarea prevederilor de acordare a repausului saptamanal.

Nu este in regula sa lucrati 26 de zile, pentru ca nu se respecta timpul de repaus si deci se poate considera ca angajtorul nu respecta nici prevederile referitoare la sanantate in munca a salariatului.

Sfatul meu ar fi sa faceti o sesizare catre ITM pentru rezolvarea acestei situatii si acordarea drepturilor cuvenite.

Alte intrebari despre Timp de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa alexei delimart Radu Anton G Stancu Marius Ion George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024