ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Timpul de lucru


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Sunt medic. La angajare mi s-a stabilit un program de lucru de 8 ore conform contractului, dar avand in vedere ca in clinica medicii lucreaza doar 7 ore/zi, mi s-a stabilit verbal ca trebuie sa ma semnez pe condica pentru 8 ore, dar zilnic va trebui sa lucrez doar 7 ore. Zilele trecute seful m-a anuntat ca va trebui sa preiau si sarcinile unui coleg plecat postul caruia a ramas vacant, doar sarcinile si obligatiile, nu si salariul, iar eu am raspuns ca voi analiza situatia si vom stabili o formula legala corecta, dar in principiu sunt rezervata. Pentru ca dupa cateva zile sa ma anunte ca timpul meu de lucru nu e mai de 7 ore/zi, ci de 8 ore/zi, iar ceea ce am stabilit acum 9 ani in urma cu seful Resurse Umane nu e mai valabil pt ca a fost o intelegere verbala. Anterior am lucrat si in clinica si acolo medicii lucrau 7 ore/zi. Spuneti-mi, va rog, care e situatia legala corecta in aceasta situatie? Multumesc anticipat.

Adaugata in: Timp de munca Medicina
Mihaela Dumitru
 User  Mihaela Dumitru
a intrebat la 19 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Mihaela Dumitru la 26 Sep. 2013
Este foarte important pana la urma cat aveti in contract si pentru cat sunteti platita de fapt.

In plus, daca respectivul coleg este medica ca si dvs, in fisa postului aveti mai mult ca sigur un alineat care precizeaza, printre atributii, ca veti desfasura orice alte sarcini, pe langa cele mentioante in clar in fisa, la solicitarea sefului ierarhic si cu legatura cu postul ocupat. Caz in care un refuz reprezinta nerespectarea fisei de post.

Repet insa, clarifiati problema programului de lucru, cel mai bine cu ajutorul unui control ITM in clinica.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Mihaela Dumitru la 26 Sep. 2013
Sesizati Inspectoratul de munca, fara un acordul dvs nu se poate sa va oblige sa lucrati suplimentar, mai ales ca vorbim de acea norma de 7 ore in cazul medicilor de la stat. Nu este corect nici sa semnati ca lucrati 8 ore fara sa vi se compenseze ceea ce depseste norma din contract si fara acordul dvs scris.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Mihaela Dumitru la 24 Sep. 2013
Timpul de l;ucru se poate schimba numai pe baza unui act aditional la CIM semnat de parti.Nu va poate obliga dfaca nu intervine un astfel de document acceptat si de dvs. Verificati in CIM-ul dvs, care este timpul normal de munca pentru care sunteti angajata.
Atributiile pentru un alt post pe perioada cat contractul unei persoane este suspendat pe diverse motive pot fi preluate de catre o alta persoana din unitatye sau din afara unitatii prin incheierea unui CIM pe perioada determinata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Dumitru
 User Mihaela Dumitru
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Sep. 2013
Multumesc pt raspunsul promt. Si totusi spuneti-mi, va rog, in cazul in care inca nu am acceptat sa preiau functiile colegului meu plecat in strainatate si seful m-a anuntat ca trebuie sa lucrez acum cate 8 ore /zi in loc de 7 ore/zi, cum ar trebui sa rezolv problema corect. Cui sa ma dresez? Multumesc anticipat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Sep. 2013
Medicii lucreaza, in special in institutiile bugetare, program de 7 ore /zi. Iar cat timp in contract aveti o astfel de norma angajatorul nu va poate forta sa lucrati mai mult decat norma stabilita prin contract. Daca totusi continua sa faca presiuni asupra acestui aspect puteti depune o sesizare la ITM. Personal consider ca este o situatie abuziva, mai ales ca sunteti fortata sa prestati si activitati suplimentare, fara acordul dvs., care nu apar in fisa dvs de post, cel putin eu asa inteleg.

Alte intrebari despre Timp de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Viviana Serni George Andreescu Marius Ion adriana iancu Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024