ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

timpul de lucru si timpul de repaus


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!


Doresc sa stiu cum este corect sa se acorde recuperare sau sa se plateasca orele suplimentare, sambetele (duminicile) lucrate si zilele de sarbatoare legala.
Prefer sa le analizam separat pt. a primi raspunsuri concrete pe fiecare caz in parte.
1.Daca salariatul lucreaza peste programul de lucru 3 ore, societatea le poate plati dublu.Este perfect legal,pt. ca asa avem prins in CCM la nivel de societate.
2.Pentru zilele de repaus saptamanal(sambata , duminica).Daca un salariat vine la munca sambata 5 ore, trebuie sa aiba timp de repaus 48 de ore. Deci,ar trebui sa vina lucru luni la ora 12 si pentru cele 5 ore lucrate sambata primeste un spor de week-end prevazut in CCM la nivel de societate.Asa s-ar aplica corect legea.Este platit cu acel spor de week-end ca a venit sambata la serviciu si beneficiaza si de recuperare 48 de ore. Alta forma de plata ,mai avantajoasa poate sa li se acorde , dar neacordarea celor 48 de ore de rapus este intezisa.
3.Pentru zilele de sarbatoare legala, daca societatea noastra are nevoie urgenta sa lucreze un numar de angajati,ii va plati dublu pt. orele lucrate si nu li se va acorda liber,intrucat nu au cum sa isi ia liber.
Pentru toate situatiile de lucru peste program, in week-end sau in zile de sarbatoare, se are acordul scris al angajatilor.
Doresc sa stiu cum vede un expert in legislatia muncii aceste situatii de lucru?



Adaugata in: Timp de munca
Gabriela Arghir
 User  Gabriela Arghir
a intrebat la 29 Iun. 2018
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024