ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Timpul de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
va rog sa ma lamuriti in legatura cu programul de lucru.
Lucrez la o firma cu program de 8 ore dar de aproximativ de 4 luni, lucram zi de zi 9 ore.
Firma la care lucrez se afla in alta localitate, e la o distanta de 15 km de unde locuiesc eu bine inteles ca nu ne sunt platite orele suplimentare si nici zile libere nu primim.
Firma ne asigura transport de la domiciliu la locul de munca cu un microbuz si invers de la locul de munca la domiciliu.
Daca nu vrem sa stam la ore suplimentare, nu ni se pune transport la 8 ore si cheama tranportul la cate ore fac ei programul de lucru.
As vrea sa stiu daca e obligat sa-mi asigure transport la 8 ore celor care nu vor sa stea mai mult de 8 ore.

Adaugata in: Timp de munca
Fanu Nistor
 User  Fanu Nistor
a intrebat la 21 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Nov. 2013
Angajatorul nu este obligat sa asigure transportul salariatului la si de la locul de munca, este o practica ce are la baza strict decizia angajatorului.

Pe de alta parte, angajatorul nu va poate impune sa lucrati peste programul normal de lucru. Orele suplimentare se efectueaza numai cu acordul salariatului, dat in scris, cu exceptia situatiilor de forta majora sau accidente / prevenire accidente, cand nu este necesar acordul lui.

Munca suplimentara se compenseaza in mod obligatoriu, cu timp libere platit, corespunzator orelor lucrate astfel, acordat in urmatoarele 60 de zile de la efectuarea lor. Daca nu este posibila acordarea liberului, se vor compensa cu spor de minim 75% la salariul de baza corespunzator. Aceste ore ar trebui sa apara in pontaj. Din ce spuneti dvs nu se practica niciuna din aceste masuri, ca atare va recomand sa sesizati ITM, sau sa plecati dupa 8 ore, cu transport propriu. Daca angajatorul si-a luat angajamentul ca va asigura transport, prin Regulament Intern, CCM sau CIM, atunci este obigat sa faca acest lucru in baza documentelor amnitite.

Incercati si o sesizare la ITM, daca simtiti ca va sunt incalcate drepturi.

Totodata, va recomand sa verificati in contract daca aveti o pauza de masa trecuta acolo si daca cumva aceasta este de o ora. Au mai fost astfel de situatii, iar acea ora nu se ponteaza pentru ca nu face parte din programul de lucru.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024