ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Compensatii acordate pentru munca prestata in 14 zile consecutive


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrarea se desfasoara la distanta mare de sediul firmei
Deplasarea la lucrare se face, de regula, intr-o zi de luni iar intoarcerea peste 14 zile (duminica), cu autovehiculele firmei
Timpul de deplasare la / de la lucrare este de cca. 8 ore atat la dus cat si la intors, iar in aceste zile se efectueaza doar transportul muncitorilor
Cum se aplica prevederile Codului Muncii pentru cele doua zile in care se efectueaza doar transportul muncitorilor si cum se acorda compensatiile prevazute de lege pentru acest caz concret?




Ion Ion
 User  Ion Ion
a intrebat la 06 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 07 Mai. 2016
Codul muncii
Art. 111. [definiţia legală a timpului de muncă]
Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare.
Prin urmare, nu constituie timp de lucru, timpul pe care salariatul, de exemplu, il petrece pe drum pentru a ajunge si a se inapoia de la locul unde este delegat.
HG nr. 1860/2006 - privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului
ART. 10
Numarul zilelor calendaristice in care persoana se afla in delegare sau detasare se socoteste de la data si ora plecarii pana la data si ora inapoierii mijlocului de transport din si in localitatea unde isi are locul permanent de munca, considerandu-se fiecare 24 de ore cate o zi de delegare sau detasare.
Timpul de deplasare nu se ponteaza, timpul alocat deplasarii este inclus in perioada de calcul a diurnei.
Pentru 14 zile lucrate la rand este necesar sa existe accord sindica/reprezentanti ai salariatilor plus autorizatie de la ITM.
Pentru o activitate continua de maximum 14 zile calendaristice, salariatii vor beneficia de un spor la salariu negociat in contractul colectiv de munca sau in CIM, ce nu poate fi mai mic de 150%(dublu spor pentru ore suplimentare) si de 4 zile cumulate de repaus saptamanal, pentru 14 zile lucrate.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024