ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

vechimea in munca data de grupa I si II de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat in grupa I un an si sase luni iar in grupa II ,4 ani si 2 luni,am inteles ca varsta de pensionare nu mi se reduce deoarece legea instituie un prag de minim 2 ani in grupa I respectiv 6 ani in grupa II, (va rog sa-mi confirmati daca este asa)dar pentru vechimea /stagiu de cotizare ,legea nu instituie un astfel de prag si ar trebui sa beneficiez de un plus de 1 an pentru munca in grupa II si 9 luni pentru munca efectuata in grupa I(sau minim 6 luni daca se iau in considerare doar anii intregi )Va rog sa-mi spuneti daca legea permite:
cumulul perioadelor lucrate in cele doua grupe ,deci 5 ani si 8 luni pentru care sa mi se acorde doar 1 an 3 luni vechime.(se considera doar anii intregi? sau poate fi 1 an si 5 luni vechime suplimentara daca se iau in calcul si cele 8 luni lucrate peste cei 5 ani)
Exista posibilitatea sa mi se acorde un an si 9 luni sau macar un an si 6 luni tinand cont de timpul lucrat separat in cele doua grupe de munca?Daca da,care este articolul din lege care predeve acest lucru?
multumesc


Cora Asti
 User  Cora Asti
a intrebat la 06 Mar. 2019
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 06 Mar. 2019
Conform art 16 din legea 3/1977 au fost acordate sporuri de vechime de 6 luni pentru fiecare stagiu de 1 an complet in gr I si de 3 luni pentru fiecare stagiu de 1 an complet in gr II dar numai pentru stagii care depaseau 5 ani (cumulate in gr I si II).

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024